Musthaves voor de zomertuin

Door Carine
zomertuin

Nu de zomer officieel is begonnen kunnen we gaan genieten van zomerse dagen in de tuin of op het balkon. Wat is er fijner dan in de ochtendzon een kopje koffie te drinken, of in de middag onder je parasol van een tijdschrift te genieten? Omring jezelf met de mooiste planten, kleed je tuin of balkon gezellig aan met een loungeset en vloerkleed en nodig ook nog eens de vogels in je tuin uit. Hieronder een aantal favoriete producten om je zomertuin helemaal tiptop in orde te maken.

Planten

De eerste stap is natuurlijk het kopen van planten. Je kunt kiezen voor vaste planten en eenjarige bloeiers. Op je balkon zet je deze in een mooie pot of plantenbak. In de tuin kan je dit natuurlijk ook doen, of je plaatst ze in de volle grond. Hieronder een aantal van mijn favoriete planten voor een zomers gevoel. (Klik op de afbeelding om meteen bij de shop uit te komen).

Plantenpotten

Planten in potten maken de tuin of het balkon gezellig! En er zijn tegenwoordig prachtige exemplaren in de mooiste kleurtinten en materialen te koop. Mijn persoonlijke favorieten zijn.:

Regenton en gieter

Om je tuinplanten in leven te houden is water van groot belang. Heb je een tuin dan is een regenton een duurzame optie. Je bespaart niet alleen op leidingwater maar helpt ook nog eens het riool te ontlasten door regenwater op te vangen. Met een mooie gieter, die je vult met water uit de regenton, overleven je planten de hitte en komen ze de zomer goed door.

Tuingereedschap

Het juiste tuingereedschap helpt je om je planten goed te onderhouden. Je hebt niet veel nodig, al zijn er wel allerlei handige hulpmiddelen. Wat zeker niet mag ontbreken is een paar hippe tuinhandschoenen, en schepje, hark en snoeischaar.

Loungen en ontspannen

Om van je groene tuin op een ontspannen manier te kunnen genieten is een lekkere loungebank of -stoel een must. Je hebt ze in allerlei soorten, maten en prijzen. Ik heb een paar exemplaren voor je verzameld die ik zelf ook zo in mijn tuin zou neerzetten.

Parasol

Niets gaat er boven het drinken van een kopje koffie en het lezen van een boek in de zon, maar goede zonbeschermingsfactoren is essentieel. Een schaduwdoek of parasol biedt hier uitkomst. Daarom een paar stijlvolle parasollen:

Vloerkleed

Nu de basis geregeld is, is het natuurlijk leuk om de tuin wat verder aan te kleden, bijvoorbeeld met een kleurig tuinkleed. Er zijn speciale kleden die buiten kunnen blijven liggen en die je tuin of balkon meteen een vrolijke touch geven. Ik vond deze leuke tuinkleden voor je:

Vogelhuisje

Nu we voor onszelf gezorgd hebben is het tijd voor de dieren in de tuin. Een vogelhuisje mag dan ook niet ontbreken. Hoewel de meeste vogels in het voorjaar gebruik maken van de huisjes worden ze ook in de winter gebruikt om in te schuilen. Naast vogelhuisjes zijn er ook speciale voederhuisjes, voor een beetje extra zorg.

OOK LEUK OM TE LEZEN

Ik maak gebruik van affiliate links. Dit kost je niks extra’s, maar helpt mij om mijn website te kunnen onderhouden.

You may also like

Laat een reactie achter