Hoe onze zwarte keuken na drie jaar gebruik bevalt

Door Carine
zwarte keuken update

Zo’n twee-en-een-half jaar geleden schreef ik een blog over onze keuze voor een zwarte keuken. Ik vertelde over de materialen van onze keuken en hoe deze ons bevalt. Ik was toen erg tevreden over de gemaakte keuzes en erg blij met onze zwarte keuken. Maar hoe is dat nu, drie jaar nadat de keuken is geïnstalleerd?

Onze zwarte keuken is gemaakt van gelamineerde matzwarte kasten met een aanrechtblad van Fenix, een speciaal soort kunststof met een extreem matte toplaag. De kastdeuren zijn voorzien van een speciale anti-vingerafdruk coating en dat werkt echt fantastisch. Natuurlijk zie je weleens vette vingers op de randen van de lades of deurtjes zitten, vooral als de kinderen een bakje chips mogen pakken. Maar met een nat doekje is dit zo weer schoon gepoetst. Door de speciale coating is dit zo gepiept, en de meeste vingerafdrukken zie je dus gewoon helemaal niet. Kies je dus voor matzwarte deuren en lades? Zorg dan voor deze speciale coating en je zit gebakken.

Ook over ons aanrechtblad van Fenix zijn we na drie jaar nog dik tevreden. We hebben nog geen kras kunnen ontdekken. Wel heb ik een zware tang op het blad laten vallen, waardoor er twee kleine deukjes in zitten, maar die zijn nauwelijks te zien (gelukkig) en zouden ook op een ander blad te zien zijn geweest. De melamine wonderspons (ik gebruik altijd deze, van de leverancier van ons aanrechtblad) doet echt wonderen voor mini-krasjes en hardnekkige vlekken. Vooral rond de wasbak kan het soms wat dof worden en zie je watervlekken, maar de spons krijgt het grootste deel weer als nieuw gepoetst. Wel moet ik zeggen dat het rond de wasbak echt wat doffer begint te worden, maar dat is misschien ook normale slijtage van het blad.

En dan nu de kleur: zwart. Zou ik opnieuw voor een zwarte kleur gaan? Laat ik het zo zeggen: ik heb totaal geen spijt van onze zwarte keuken. Ik vind het stijlvol en tijdloos en het past gewoon heel goed bij ons huis. Ik ben nog steeds fan van mijn eigen keuken. Zou ik, mocht ik een nieuwe keuken uitzoeken, weer voor zwart gaan? Dat weet ik niet zo goed. Mijn smaak ontwikkelt zich natuurlijk ook en ik zou nu misschien wel voor en prachtige houten keuken gaan. Sowieso kies ik niet vaak twee keer voor hetzelfde, omdat ik van verandering hou. Dus in een nieuw huis zou ik wellicht hele andere keuzes maken. Maar voor dit huis en deze ruimte vind ik de zwarte keuken nog prachtig en geniet ik er elke dag van!

Misschien ook leuk om te lezen:

You may also like

Laat een reactie achter