DIY: Maak zelf een posterhouder

Door Carine
Posterhouder maken

Toen Finn van zijn tante een prachtige grote poster voor zijn verjaardag kreeg, wilde hij deze graag meteen in zijn kamer hangen. We gingen op zoek naar een mooie posterhouder, maar we konden geen geschikte houder vinden van het juiste formaat. Voor mij dus een goede gelegenheid om mijn creatieve brein aan het werk te zetten. Met twee latten en twee bouten maakte ik zelf een perfect passende posterhouder. Hieronder lees je hoe je er zelf ook eenvoudig een maakt.

Nodig:

Stap 1. Zaag de latten op maat. Zorg dat ze aan beide zijden 5 cm langer zijn dan de poster. Heb je een poster van 1 meter breed, dan zaag je de latten dus op 110 cm breed.

Stap 2. Boor twee gaten ter grootte van de diameter van je schroeven, op 4 centimeter van de kant.

Stap 3. Leg de poster tussen de latten en schroef de latten aan elkaar met de bouten en vleugelmoeren. Draai de moeren stevig aan, zodat de poster goed klemt tussen de latten.

Stap 4. Maak met het touw een ophangkoord. Bevestig deze aan weerszijden van de latten en voilà! De posterhouder is klaar!

Zo eenvoudig is het dus om zelf een posterhouder te maken. Heb je nou geen zin of tijd om zelf aan de slag te gaan dan kun je er ook een kopen, bijvoorbeeld hier.

Misschien ook leuk om te lezen:

You may also like

Laat een reactie achter