DIY: Een slinger maken van gedroogde sinaasappels

Door Carine
sinaasappelslinger

Kerst komt er aan, en wat is er kerstiger dan de geur van citrusvruchten die je hele huis vullen? Met deze DIY heb je naast een heerlijk geurend huis ook nog eens gedroogde sinaasappelschijfjes om een leuke slinger van te maken voor in de kerstboom, langs de schoorsteenmantel of langs je kasten. Bovendien is het zo gepiept, dus wat houdt je nog tegen om aan de slag te gaan?

Wat heb je nodig?

  • handsinaasappels
  • een scherp mes
  • een heteluchtoven of airfryer

Wat moet je doen?

Verwarm de heteluchtoven voor op 100 graden. Snij de sinaasappels in zo dun mogelijke schijfjes. Hoe dunner de schijfjes zijn, hoe sneller ze drogen namelijk. Dep de schijfjes goed droog met keukenpapier en leg ze naast elkaar op een rooster. Als de oven op te

  1. Snij de sinaasappels in zo dun mogelijke schijfjes.
  2. Verwarm de heteluchtoven voor op 100 graden.
  3. Dep de schijfjes goed droog met keukenpapier.
  4. Leg de schijfjes naast elkaar op een rooster en schuif deze in de oven. De heteluchtoven heeft ongeveer drie uur nodig om de schijfjes goed te drogen (draai na 2 uur de schijfjes een keer om).
  5. Laat de schijfjes goed afkoelen.

Wist je dat je de sinaasappelschijfjes ook heel goed in de airfryer kunt drogen? Dit is vooral handig als je maar een kleine hoeveelheid schijfjes wilt drogen. Je volgt in principe dezelfde stappen als bij een heteluchtoven, maar de temperatuur van de airfryer ligt op 80 graden en de droogtijd is 1,5 uur. Kijk wel af en toe even of de schijfjes niet bruin worden.

Je kunt naast sinaasappels ook heel goed limoenen, bloedsinaasappels en grapefruit drogen. Zo krijg je een leuke mix van verschillende gedroogde citrusvruchten. De schijfjes kun je in een goed af te sluiten pot bewaren. Met de gedroogde schijfjes maak je bijvoorbeeld slinger voor in de kerstboom of langs je ramen. Ook zijn ze heel goed te gebruiken in verschillende kerststukjes. Tot slot staan ze ook super als garnering van je kerstcocktail.

Misschien ook leuk om te lezen:

You may also like

Laat een reactie achter