Sigmund Thun Klamm: kloof in Oostenrijk

Door Carine
Sigmund Thun Klamm Kaprun Oostenrijk

In het Salzburgerland in Oostenrijk zijn een aantal spectaculaire kloven te vinden. Een van de mooiste is de Sigmund Thun Klamm in Kaprun. Toen het water van de gletsjers uit de IJstijd begon te smelten sleep het een kloof uit in de rotsen. Al in de 19e kon men de kloof bezoeken, maar in 1991 heeft het pad een moderne upgrade gekregen. De kloof is met 320 meter niet heel lang maar door de indrukwekkende houten brug wel eenvoudig te bezichtigen. Geen stijle klim en geen gevaarlijke rotsen. Een perfect uitje voor het hele gezin dus.

Na de entree begint de houten trap vrijwel meteen. Het pad is eenrichtingsverkeer, en dat is ook wel nodig want heel breed is het er niet. Wij zijn er halverwege juli in de middag en het is er matig tot redelijk druk. Maar iedereen hobbelt gemoedelijk het pad af en er is genoeg tijd en ruimte om af en toe stil te staan en een foto te maken. Door de geleidelijke stijging is het een gemakkelijk begaanbaar pad en met een half uur zijn we door de kloof heen.

Boven de kloof is de Klammsee te vinden, een helderblauw stuwmeer, vanwaar er verschillende wandelroutes beginnen. Wij zijn bij de kloof op doorreis en hebben er al een wandeling opzitten, dus wij wandelen op ons gemakje terug naar de parkeerplaats. Leuk is dat in het hoogseizoen elke maandag een speciale editie van de wandeling door de kloof is. De kloof is dan ’s avonds vanaf 20 uur magisch verlicht en je kunt bij een kampvuur met muziek aanschuiven. Voor informatie over actuele prijzen klik je hier.

Ook zin om Oostenrijk te bezoeken? Bekijk hier campings: Europcampings.nl en hotels: Trivago, Vakantiediscounter.nl, De Jong Intra vakanties

Misschien ook leuk om te lezen:

Ik maak gebruik van affiliate links. Dit kost jou niks extra’s, maar helpt mij om deze site te onderhouden.

You may also like

Laat een reactie achter