Santorini: witte huizen, blauwe koepels en een spectaculaire zonsondergang

Door Carine
Cycladen Santorini

De Griekse eilanden zijn al decennia lang een populaire vakantiebestemming. Een van de eilandengroepen in de Egeïsche Zee is de Cycladen. De groep bestaat uit meer dan 30 eilanden, waarvan een deel onbewoond is. Santorini is misschien wel het bekendste eiland van de Cycladen. Mensen komen hier naartoe voor de spectaculaire zonsondergang bij de caldera (de vulkaankrater) van het eiland. Maar ook de witte huizen met blauwe koepels zijn toeristentrekkers.

Ik geef eerlijk toe, ook wij komen om deze reden naar Santorini. We arriveren met de veerboot uit Paros en worden naar ons hotel in Kamari aan de oostkant van het eiland gebracht. Kamari is een gemoedelijke badplaats met een uitgestrekt zwart-grijs zand-kiezelstrand. Langs het strand loopt een lange boulevard met restaurants en winkels. Je kunt hier overdag uitstekend lunchen en ’s avonds fijn dineren. De eerste twee dagen boeken we een strandbed op het strand bij Kamari en komen er de hele dag niet meer vanaf.

Voor de derde dag huren we een auto om het eiland te verkennen. Allereerst bezoeken we Oud-Thira, boven op de berg bij Kamari. Deze archeologische opgraving heeft resten van een stad uit de 8e eeuw voor Christus, waaronder een theater, baden en woningen. Je kunt Oud-Thira bereiken door de klif op te wandelen vanuit Kamari. Ook rijden er busjes vanuit Kamari naar de opgravingen. Wij kozen er vanwege de hitte voor om met de auto te gaan. Eenmaal boven is het uitzicht werkelijk fantastisch. Neem zeker water mee, want het is in de brandende zon bloedheet en er is bovenop de klif weinig beschutting.

Onze volgende stop is Fira. Ons is aangeraden om voor 12 uur weg te zijn uit Fira, omdat dan de meeste cruiseschepen aanleggen en de stad volstroomt met dagjesmensen. Dat doen we dus ook en we rijden door naar Oia voor een lunch en een wandeling naar het uiterste westelijke puntje van de stad. Oia is een charmante stad met witte huizen en blauwe koepels en op veel punten een waanzinnig uitzicht over de caldera en de stad zelf.

Na de lunch rijden we naar het zuiden van het eiland, waar we via een smal paadje naar Red Beach klimmen. Dit strand staat bekend om zijn rode rotsen. We zwemmen er tussen de visjes, kopen er een ijsje en rijden tot slot door naar Pharos, het meest zuidelijke puntje van Santorini. Daar, bij de vuurtoren, hebben we een fantastisch uitzicht op de caldera. Na een lange dag rijden we voldaan naar het hotel terug.

Onze laatste dag op Santorini stappen we op een boot voor een rondvaart langs de caldera. Onze eerste stop is Nea Kameni, een vulkaaneilandje met nog actieve vulkaankraters. Op het eiland is het erg warm, maar gelukkig kunnen we een verkoelende duik nemen in de warmwaterbronnen bij het eiland. We varen door naar Thirasia, waar we ons diner eten. Daarna varen we verder om vanaf de boot de spectaculaire zonsondergang bij Oia te bekijken. Een vergelijkbare boottocht kun je hier boeken.

Dit was zo mooi om mee te maken en is echt een aanrader om te doen als je op Santorini bent. Je kunt dit vanaf het water doen, maar je kunt ook een plekje in Oia zoeken. Dit is echt een beetje dringen, want de zonsondergang hier is een populaire plek. Ondanks de drukte mag je dit echt niet overslaan als je op Santorini bent! ’s Avonds pakken we onze koffers weer in. Ons eilandhop-avontuur zit er op en we vliegen weer naar huis.

Ook zin om naar Santorini op vakantie te gaan? Bekijk hier hotels: Trivago en Vakantiediscounter.nl.

BOEK EEN LEUKE ACTIVITEIT OP SANTORINI
Powered by GetYourGuide
MEER LEZEN OVER SANTORINI
ANDERE ARTIKELEN OVER DE CYCLADEN

Ik maak gebruik van affiliate links. Dit kost je niks extra’s, maar helpt mij om mijn website te kunnen onderhouden.

You may also like

Laat een reactie achter