Krokodille Zoo in Denemarken

Door Carine
Krokodille Zoo Denemarken

Onze zoon is gek op reptielen. Slangen zijn de favorieten, maar ook krokodillen vindt hij reuze interessant. Toen we op vakantie in Denemarken lazen over de Krokodille Zoo, waar je als enige plek in Europa alle 23 verschillende soorten krokodillen kunt vinden, besloten dan ook om er een bezoekje aan te brengen.

De Zoo

De Krokodille Zoo is te vinden in het plaatsje Eskilstrup op het eiland Falster en is prima te bereiken als je op vakantie bent in Seeland, Falster, Møn of Lolland. Naast krokodillen zijn er ook slangen, poema’s, luipaarden, aapjes en veel meer te spotten. De hele dag door worden er dieren gevoerd en krijg je uitleg van een verzorger over de dieren. Je kunt tegen een kleine vergoeding zelfs sommige dieren aanraken of vasthouden.

De Zoo bestaat uit drie delen. Er is een buitengedeelte, waar je onder meer de poema en luipaard kunt vinden. De meeste verblijven waren tijdens ons bezoek leeg, omdat ze naar hun nieuwe verblijf binnen zijn verhuisd. Dit binnenverblijf is een nieuwe hal met vlonders, waardoor je boven de krokodillen loopt en ze goed in hun verblijven kunt zien liggen. Via een vlonderpad loop je door naar het derde deel, waar de krokodillen achter glas te bewonderen zijn. Ook hier kom je vlakbij, wat ze soms best angstaanjagend maakt. De kinderen vonden het in elk geval fantastisch om zo dichtbij te kunnen komen.

Bedreigde diersoort

De Krokodille Zoo werkt mee aan speciale fokprogramma’s om bedreigde krokodillensoorten weer in het wild terug te brengen. De eigenaar René Hedegaard staat bekend om zijn werk met krokodillen en is een specialist op het gebied van krokodillen. René is ooit begonnen met 1 krokodil en langzaam groeide zijn verzameling uit tot het huidige dierenpark. Zijn familie helpt mee om het park te runnen.

Praktisch

De Krokodille Zoo is in het laagseizoen op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 10-16 uur. In het hoogseizoen zijn er andere openingstijden en prijzen. Je kunt de dierentuin dan ook ’s avonds bezoeken, om de nachtdieren beter te kunnen zien. Online een ticket kopen bespaart je 10% op de toegangsprijs. Klik hier voor de link.

Ook zin om naar Zuid-Denemarken op vakantie te gaan? Kijk dan hier voor beschikbare campings: Vakantiediscounter, Allcamps, Eurocampings (ACSI), De Jong Intra Vakanties of hotels: Trivago.

MEER LEZEN OVER DENEMARKEN
ANDERE ARTIKELEN OVER DENEMARKEN

Ik maak gebruik van affiliate links. Dit kost je niks extra’s, maar helpt mij om mijn website te kunnen onderhouden.

You may also like

Laat een reactie achter