In de voetsporen van dinosauriërs: de Dinotrail in Kamenjak, Kroatië

Door Carine

Het Kamenjak park

Een van de nationale parken in Kroatië is Kamenjak. Hoewel het niet zo bekend is als bijvoorbeeld Plitvice of Krka is het zeker een bezoek waard. Het schiereiland beschikt namelijk over een grote kustlijn met veel (kiezel)stranden. Er zijn ruigere stukken met kliffen tussen, maar op veel plekken is het heerlijk toeven. Een groot voordeel is dat het er minder toeristisch is dat op de meeste stranden langs de kust van Istrië. Op een van de meer dan 20 stranden met kristalhelder water is vermaak je je prima een hele dag. Geniet ook van de meer dan 550 verschillende plantensoorten op het schiereiland.

Auto’s betalen een kleine toegangsprijs (circa € 5,-) om het park in te mogen. Voor het grootste deel is het park autovrij, maar er lopen een aantal kleine centrale wegen door het park, waardoor je met de auto ook helemaal in het zuiden van Kamenjak kunt komen. Langs de centrale weg zijn voldoende parkeerplekken om over te stappen op de benenwagen of de fiets. Voetgangers en fietsers kunnen het park gratis bezoeken.

Dinotrail

In het midden van het schiereiland Kamenjak vind je een leuke dino-wandelroute naar de kust. De route is ongeveer 600 meter en leidt langs dinosauriërs en fossielen. Onderweg staan informatieborden (ook in het Engels) over de geschiedenis van dit schiereiland. Wanneer je bij een rotspartij aan de kust aankomt zie je gemarkeerde pootafdrukken van echte dinosauriërs. Het is goed dat ze zijn gemarkeerd, anders zijn ze gemakkelijk te missen, maar het idee dat je je op dezelfde grond als dinosauriërs begeeft is erg leuk! Deze plek is ook een fijne plek om even te gaan zitten, wat te eten en drinken en te genieten van de prachtige kustlijn.

Baaitjes en stranden

Na onze wandeltocht rijden we verder naar het zuiden, waar enkele baaien uitnodigen tot een duik in het water. We kiezen een plekje op het kiezelstrand, eten een broodje, trekken onze waterschoenen aan en stappen het nog frisse water in. De kinderen vinden het heerlijk om te pootjebaden en stenen te gooien en zo vermaken we ons een hele middag. Kamenjak is een veelzijdige recreatieplek waar je je met gemak een hele dag al zwemmend en zonnebadend kunt vermaken.

Ook zin om naar Kroatië op vakantie te gaan? Kijk dan hier voor beschikbare campings: Vakantiediscounter, Suncamp, Allcamps, Eurocampings (ACSI), De Jong Intra Vakanties of hotels: Trivago

BOEK EEN LEUKE ACTIVITEIT IN KAMENJAK
Powered by GetYourGuide
MEER LEZEN OVER ISTRIË
OOK LEUK OM TE LEZEN

Ik maak gebruik van affiliate links. Dit kost je niks extra’s, maar helpt mij om mijn website te kunnen onderhouden.

You may also like

Laat een reactie achter