Ferleiten Wild- en Avonturenpark: aan de voet van de bergen

Door Carine
Ferleiten Wildpark Oostenrijk

Onze vakantie in Oostenrijk bestaat tot nu uit veel wandelen, maar nu is het tijd om ook de kinderen een groot plezier te doen. We gaan naar het Wild en Avontuur Park in Ferleiten. In dit park zijn meer dan 200 wilde dieren te vinden, waarvan een groot deel ook in de Alpen leeft. Het park is in 1979 opgericht en heeft een oppervlakte van 15 hectare. Het park is nog volop in ontwikkeling en regelmatig worden er nieuwe dierenverblijven geopend. Zo is er onlangs een beren- en wolvenhok toegevoegd.

Het park is zeer ruim opgezet, en via een wandelroute kun je het hele park goed bezichtigen. We zien herten, bizons, pony’s, eenden, varkens, lynxen, alpenmarmotten, gemzen, geiten, beren en wolven. Het park is prachtig gesitueerd aan de voet van de hogere bergen van de Großglockner. Je zou het bezoek aan het park heel goed kunnen combineren met een rit over de Großglockner Hochalpenstraße, een van de mooiste wegen van Oostenrijk.

We dwalen op ons gemak door het park en genieten van de dieren en het uitzicht op de bergen. In het park zelf is geen eten of drinken te koop, maar net buiten de ingang is een restaurant te vinden. Wij eten hier wat friet met versgemaakte kipnuggets als lunch. Naast de ingang van het restaurant zit ook de ingang van het gratis te bezoeken avonturen- / speelpark. Hier zijn verschillende klimbanen en glijbanen te vinden. Tegen betaling kun je ook in verschillende kleine attracties, zoals een schommelschip, paardjes, botsbootjes en een draaimolen. Al deze attracties kosten €1,-. In het park is een wisselautomaat, zodat je hier gebruik van kunt maken. Het speelgedeelte oogt wat gedateerd, maar biedt genoeg vermaak voor een tijdje.

Ons plan was om na ons bezoek aan het wildpark over de Großglockner Hochalpenstraße te touren, maar daar is het te bewolkt voor. Daarom plannen we dat voor een andere dag en rijden na een leuke ochtend weer naar onze vakantiewoning.

Ook zin om Oostenrijk te bezoeken? Bekijk hier campings: Europcampings.nl en hotels: Trivago, Vakantiediscounter.nl, De Jong Intra vakanties

Misschien ook leuk om te lezen:

Ik maak gebruik van affiliate links. Dit kost jou niks extra’s, maar helpt mij om deze site te onderhouden.

You may also like

Laat een reactie achter