De Wildkogel in Oostenrijk: wandelen op grote hoogte

Door Carine
Wildkogel Oostenrijk

Wie in de bergen van Oostenrijk op vakantie is ontkomt niet aan wandelen. Ook onze kinderen moeten er aan geloven, ook al willen ze nooit mee. Maar als we eenmaal aan het wandelen zijn op plekken met prachtige vergezichten of spectaculaire watervallen gaan alle protesten overboord. Want hoewel ze het liefst aan een beeldscherm zijn vastgeplakt zijn ze toch nog wel gevoelig voor de schoonheid van de natuur. Voor onze wandeling op de Wildkogel in Oostenrijk stappen we in een kabelbaan die ons naar 2.100 meter hoogte brengt. Eenmaal boven genieten we meteen van een waanzinnig uitzicht op de besneeuwde toppen van de Großvenediger (met 3.666 meter de hoogste berg van het Salzburgerland).

De Smaragdbaan (kabelbaan) bestaat uit twee delen en wij gaan helemaal naar de top. Dit kost ons circa 60,- voor een retour voor 2 volwassenen en 2 kinderen. Je kunt ook tot halverwege gaan of een enkeltje betalen en naar beneden wandelen. Bij de top beginnen verschillende wandelingen. Aangezien we de afgelopen dagen in Oostenrijk al veel gewandeld hebben zoeken we deze keer een eenvoudige wandeling uit. We lopen een rondje rondom de twee meertjes die bij het kabelbaanstation zijn te vinden.

Deze wandeling viel ons ondanks het mooie uitzicht een beetje tegen: in nog geen half uur zijn we rond. Een volgende keer zouden we toch kiezen voor bijvoorbeeld de Panaroma-route (circa 2 uur) richting het middenstation, of de Rutschenweg (de glijbanenweg) vanaf het middenstation. Je kunt zelfs met een mountainkart de berg af roetsjen (tot aan het middelstation). Wat wel heel prettig is is de temperatuur. Waar heel Europa zucht onder een hittegolf lopen wij bij een aangename 23 graden hoog in de bergen. Een tip dus als het erg warm wordt in het dal: ga de koelte van de bergen in. We halen nog een ijsje bij het restaurant op de top, spelen nog even in de speeltuin en dalen dan weer af richting Bramberg.

Ook zin om naar Oostenrijk op vakantie te gaan?

Wij verbleven in Chalet Wiesenwald via ChaletsPlus en hadden het daar enorm naar ons zin. Kijk hier voor overige beschikbare campings: Suncamp, Allcamps, Eurocampings (ACSI), of hotels en appartementen: Trivago, De Jong Intra Vakanties, Vakantiediscounter.

MEER LEZEN OVER OOSTENRIJK
MEER ARTIKELEN OVER OOSTENRIJK

Ik maak gebruik van affiliate links. Dit kost je niks extra’s, maar helpt mij om mijn website te kunnen onderhouden.

You may also like

Laat een reactie achter