Dagje uit: Kinderboekenmuseum in Den Haag

Door Carine
Kinderboekenmuseum Den Haag

Enige tijd geleden bezochten wij het Kinderboekenmuseum in Den Haag, een museum voor kinderen van 0-12 jaar. In dit fantastische museum ontmoet je alle helden en hoofdpersonen uit je favoriete kinderboeken. Van Rupsje Nooitgenoeg en Elmer tot Dikkie Dik en Kikker. Op spelende wijs leren kinderen hier over taal en letters, omring door hun grote vrienden.

ABC met de dieren mee

Kruipen als Rupsje Nooitgenoeg, een brand blussen met Spuit Elf en Dikkie Dik zoeken in het gras? Het kan allemaal bij de tentoonstelling ABC met de dieren mee. De leukste kinderboeken komen voorbij bij een tocht langs alle letters van het alfabet. Voor alle kinderen van 2 tot en met 6 jaar is deze tentoonstelling een groot avontuur en feest der herkenning.

Ik ben Kikker

Kikker is al jarenlang één van de meest geliefde personages uit een kinderboek. In de tentoonstelling Ik ben Kikker kun je samen met Kikker schaatsen, koken, klussen, schatgraven en vissen. Vergeet niet je speciale Kikker-broek aan te trekken!

Ingrid en Dieter Schubert in beeld

Een leuk overzicht van het werk van Ingrid en Dieter Schubert, auteurs van onder meer Woeste Willem, Monkie en Krokodil is jarig. Met originele prenten! Neem vooral ook een kijkje bij de muur van boeken, naast de tentoonstelling. Erg indrukwekkend!

Praktische informatie

Het Kinderboekenmuseum is van dinsdag tot vrijdag open van 10.30 – 17 uur. Op zaterdag en zondag is het museum al om 9 uur open. Volwassenen betalen €10,-. Kinderen van van 0 t/m 1 jaar zijn gratis, kinderen van 2 t/m 6 jaar betalen €7,50 en kinderen van 7 t/m 18 jaar betalen €8,50. Parkeren kan in de parkeergarages in de stad. Voor de meest actuele informatie klik je hier.

Let wel: de tentoonstellingen wisselen wel eens. Het kan zijn dat de door ons getoonde beelden niet meer helemaal actueel zijn.

BOEK EEN LEUKE ACTIVITEIT IN DEN HAAG
Powered by GetYourGuide
MEER INSPIRATIE VOOR UITJES IN NEDERLAND
ANDERE ARTIKELEN OM TE LEZEN

Ik maak gebruik van affiliate links. Dit kost je niks extra’s, maar helpt mij om mijn website te kunnen onderhouden.

You may also like

Laat een reactie achter