Cap du Dramont: een ruige kaap met geschiedenis

Door Carine
Côte d'Azur Cap du Gramont

Cap du Dramont, iets ten oosten van Saint-Raphaël, is een wat ruiger gebied aan de kust van de Middellandse Zee. Het heeft een klein beschut strand en er starten verschillende wandelroutes langs de kust. De Cap heeft een belangrijke historische achtergrond. Op 15 augustus 1944 landden hier geallieerden om te vechten tegen de Duitse overheersing. Vlak voordat je het strand oploopt is er een monument voor deze gebeurtenis te vinden. Je ziet onder meer een van de originele boten die is gebruikt voor de landing.

Wij nemen het pad richting het oosten, langs de rotsachtige kust. De route is voor de kinderwagen minder geschikt, maar met de draagzak komen we een heel eind. Voor de kust ligt het privé-eiland Ile d’Or, met een markante Middeleeuwse toren. Rondom het eiland liggen veel bootjes, want dit is een goede plek voor snorkelen. We lopen langs de kust, lang het haventje van Poussaï, totdat we onder de vuurtoren op de heuvel staan. Na elke bocht is er weer een nieuw mooi uitzicht over de rode rotsen van grillige kust.

Rondom het strand en eigenlijk de gehele kaap staan veel pijnbomen die voor schaduw zorgen. Dat maakt de wandeling aangenaam. De kleine inhammetjes worden door de gelukkigen met een eigen boot gebruikt om te zwemmen en te snorkelen. Helaas vallen wij niet onder de gelukkigen en moeten we het doen met onze benen. Maar dat maakt de pret niet minder. We genieten van het uitzicht en de mooie omgeving en na een flinke wandeling lopen we weer terug naar het strand en onze auto. Neem ook zeker een paar handdoeken en een picknickmand mee, want op het strand kun je heerlijk bijkomen!

Ook zin om naar de Côte d’Azur op vakantie te gaan? Kijk dan hier voor beschikbare campings: Vakantiediscounter, Suncamp, Allcamps, Eurocampings (ACSI), De Jong Intra Vakanties of hotels: Trivago

BOEK EEN LEUKE ACTIVITEIT AAN DE CÔTE D’AZUR
Powered by GetYourGuide
MEER LEZEN OVER DE CÔTE D’AZUR
ANDERE ARTIKELEN OVER DE CÔTE D’AZUR

Ik maak gebruik van affiliate links. Dit kost je niks extra’s, maar helpt mij om mijn website te kunnen onderhouden.

You may also like

Laat een reactie achter