Reintroduced: webshop voor vintage speelgoed

Door Carine

Een paar dagen geleden was ik op zoek naar vintage speelgoed. Zoals ik al eerder heb verteld ben ik gek op houten speelgoed, maar ik werp mijn blik ook wel eens op andere voorwerpen. In dit geval is dat dus vintage speelgoed. En zo kwam ik terecht bij reintroduced, een webshop die naar eigen zeggen is “gevuld met de beste schatten van over de hele wereld -hedendaagse ontwerpers en mini vintage”. Ik ben dus maar eens gaan snuffelen tussen de producten. Wat ik tegenkwam was een leuke verrassing!

Wie is Reintroduced?

Oprichter en eigenaar Carolien Baudoin is grafisch ontwerper en verkocht al een aantal jaren handgemaakte sieraden toen ze besloot om het grootser aan te pakken. Ze startte een internationale webshop, waarin ze naast haar eigen sieradencollectie ook werk van opkomende ontwerpers verkoopt. Dat niet alleen, ze verkoopt ook mini vintage artikelen, waaronder dus speelgoed. De naam “reintroduced” komt voort uit de liefde voor recyclen en het introduceren van jonge ontwerpers.

Wat kun je er kopen?

Naast hippe accessoires (elastiekjes, broches, kettingen), papierwaren (slingers, kaarten), textiel (rugzakjes met een grafische print, mutsen) verkoopt reintroduced dus ook vintage speelgoed. Dat varieert van blikken auto’s, tot een Walt Disney wiebelfiguurtje, een McDonalds happy meal figuurtje uit 1989, originele viewmasters uit de jaren ’50, een Batmanstripalbum uit 1970, Playmobilfiguurtjes uit de jaren ’70, klassieke bordspellen en ik kan zo nog wel even doorgaan. Zoals ik al zei, mijn winkelmandje zat al snel helemaal vol. Ik zou zeggen, neem vooral een kijkje op de website en sla je slag. Hoe leuk zouden al die vintage kadootjes onder de kerstboom staan?

You may also like

Laat een reactie achter