Merk in de spotlight: Legler

Door Carine

Met enige regelmaat besteedt Mr. Finny aandacht aan een opvallend merk, om je kennis te laten maken het bijzondere speelgoed dat ze maken. Eerder was Kidkraft al aan de beurt. Vandaag: Legler.

Over het merk

Het Duitse merk Legler werd in 1988 opgericht door Holger en Ingo Legler. Wat begon als een klein familiebedrijf in Duitsland dat zich specialiseerde in de invoer en verkoop van reclame- en cadeauartikelen van hout groeide uit tot een in heel Europees succesvol bedrijf dat zich richt op houten speelgoed.

Daarbij is veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid erg belangrijk. Al het speelgoed voldoet aan de strenge Europese Richtlijnen, wordt door eigen kwaliteitsexperts getest en door een onafhankelijk keuringsinstituut gekeurd. Legler kiest voor het gebruik van het duurzame materiaal hout, zodat speelgoed generatie op generatie kan worden doorgegeven. Het hout dat wordt gebruikt komt uit nieuwe beplanting, zogenaamde herbebossing. De gebruikte verven en lakken zijn op waterbasis en kunststof en stof bevatten geen gevaarlijke stoffen en preparaten. Sinds 2007 wekt het bedrijf haar eigen stroom op!

Legler is erg betrokken bij haar personeel. Een grappig detail is de notitie in hun online bedrijfsprofiel: Legler stimuleert de gezondheid en natuurbeleving van alle medewerkers door participatie in de actie “Met de fiets naar het werk”, wekelijkse fruitmanden en ondersteuning bij gemeenschappelijke fitnessactiviteiten. Legler is ook begaan met de wereld om haar heen. Al meer dan 10 jaar ondersteunen de Artsen Zonder Grenzen op financieel gebied en roepen ze klanten en bezoekers van hun website op tot een donatie aan Artsen Zonder Grenzen.

Wat maakt Legler?

Legler maakt prachtig houten speelgoed. Het assortiment bestaat onder andere uit poppen, knuffels, spelletjes ter bevordering van de motoriek, muziekinstrumenten, accessoires voor de kinderkamer, speelgoed voor rollenspellen, treinen en voertuigen, knutselartikelen en klein speelgoed. Vooral de collecties leerzaam speelgoed, zoals rijgspellen, bouwblokken, knikkerbanen en accesoirres voor rollenspellen zijn indrukwekkend. Naast een uitgebreid aanbod van speelgoed bestaat het assortiment uit cadeaus en decoratie. Enkele bijzondere artikelen:

Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op de website van Legler voor een compleet overzicht van het assortiment

You may also like

Laat een reactie achter