Merk in de spotlight: Baloq

Door Carine

Met enige regelmaat besteedt Mr. Finny aandacht aan een opvallend merk, om je kennis te laten maken het bijzondere speelgoed dat ze maken. Eerder waren Kidkraft en Legler al aan de beurt. Vandaag: Baloq.

Over het merk

Baloq is een prachtig nieuw Nederlands merk dat unieke kindermeubels en accessoires ontwerpt, ontwikkelt en produceert. Het merk is ontstaan in 2013 uit een samenwerking tussen een groep jonge ouders, talentvolle ontwerpers en lokale producenten. Baloq is opgericht vanuit de gedachte dat kindermeubels en speelgoed prima samengaan met een volwassen interieur.

Wat maakt Baloq?

Baloq brengt twee verschillende lijnen uit: Wiggy de rocking snail (een originele variant op het traditionele hobbelpaard) en de Little Bandit Collection (designmeubels voor kinderen).

Wiggy the rocking snail

Wiggy is een prachtig vormgegeven hobbelslak! De Vlaamse ontwerper James van Vossel maakte deze hobbelslak ooit voor zijn pasgeboren neefje. De slak is zo mooi dat hij niet hoeft worden opgeruimd! Wiggy is daarom niet alleen leuk als speelgoed voor de kinderen, maar is ook een mooi accessoire voor in huis. De slak is verkrijgbaar in 8 verschillende kleurcombinaties, waardoor hij in elk interieur past.

De Little Bandit Collection

De Little Bandit Collection bestaat uit een tafelset, roomdivider en bijpassende opbergboxen en geeft kinderen een eigen plek in huis. De collectie is ontworpen door Ralf Frickel, die in 2010 afstudeerde aan de Design Academy in Eindhoven. Hij ging voor Baloq op zoek naar een geschikte werkplek voor kinderen binnen een volwassen interieur. Zo ontstond de Little Bandit Collection.

Het Little Bandit kinderbankje is gemaakt uit één stuk gebogen beukenhout. De bijpassende Little Bandit kindertafel heeft een groot werkblad, zodat kinderen de ruimte hebben zich uit te leven. De stevige poten zorgen voor de stabiliteit die een kindertafel nodig heeft. De afmetingen van de Baloq tafelset zijn gebaseerd op de Europese norm voor schoolmeubilair (NEN-EN 1729). Zo wordt een ergonomisch verantwoorde werkhouding gegarandeerd voor kinderen van 3 tot 12 jaar. De Little Bandit roomdivider is multifunctioneel inzetbaar dankzij de ruime opbergboxen, de twee deurtjes (aan voor- en achterzijde) en de brede schappen. Deze roomdivider is een speelgoedkast, boekenkast, voorraadkast en afscheidingswand in één.

Duurzaamheid

Wiggy en de Little Bandit Collection zijn niet alleen mooi, maar ook duurzaam. Het beukenhout is afkomstig uit streng gecontroleerde Europese bossen en is altijd PEFC en FSC gecertificeerd. Ook het MDF is zowel PEFC als FSC gecertificeerd. Voor de afwerking gebruikt Baloq alleen milieuvriendelijke lakken op waterbasis. Deze zijn sterk én veilig voor kinderen. Wiggy’s zitkussen is in maar liefst 8 verschillende kleuren beschikbaar. De kleuren Oranje, Lime, Geel en Rood bestaan voor 100% uit gerecyclede PET-flessen. Dit milieuvriendelijke textiel is prima geschikt voor intensief gebruik door kinderen: sterk, vuilafstotend en eenvoudig te reinigen. De kleuren Orchid, Sky Blue, Kaki Grijs en Geelgroen zijn vervaardigd uit ecologisch Nieuw-Zeelands lamswol. Dit exclusieve lamswol is volledig traceerbaar: van de boeren in Akaroa, Nieuw Zeeland, tot aan de productie in Huddersfield, Groot-Brittanië. Zo weten we 100% zeker dat onze producten 100% duurzaam zijn.

Voor iedere verkocht product wordt een directe bijdrage geleverd aan de schoolmaterialen en bijles van kasteloze kinderen in India. Ieder kind heeft immers recht op onderwijs! Ook compenseert Baloq ruimschoots haar CO2-uitstoot door per verkochte Wiggy maar liefst 25 jonge bomen aan te planten!

Vanaf september is Baloq verkrijgbaar in de winkels. Wie niet kan wachten tot september kan terecht op de website van Baloq. Daar worden de artikelen nu al verkocht. De prijzen: Wiggy de rocking snail is te koop vanaf €199,-, de tafelset vanaf €499,- en de roomdivider vanaf €999,-.

 

You may also like

Laat een reactie achter