Merk in de spotlight: houten speelgoed van KidKraft

Door Carine

Mr.Finny zet regelmatig een specifiek merk in de spotlight, om je kennis te laten maken met het bijzondere speelgoed dat ze maken. Het eerste merk dat deze eer te beurt valt is KidKraft, maker van bijzonder houten speelgoed.

Over het merk

KidKraft is in 1968 opgericht en wil onderscheidend zijn in het ontwerp van haar houten speelgoed en meubels. Vooral in de Verenigde Staten is het merk erg bekend en populair. Sinds enige tijd wordt de bekendheid in Europa ook groter. Veiligheid staat voorop bij KidKraft. Als ouders moet je daar bij aankoop van speelgoed zeker op letten. De producten van KidKraft worden uitgebreid getest zodat ze voldoen aan de nieuwste Europese veiligheidsstandaard.


Wat maakt Kidkraft?
KidKraft maakt fantastisch houten speelgoed en kindermeubilair. Houten keukens, poppenhuizen, treinen, schommelstoelen, speelsets, stoelen, opbergkisten en bedden en kaptafels: alles ziet er even mooi en kleurrijk uit. Ik heb zo mijn persoonlijke favorieten zijn, zoals de houten speelgoedset ‘Everyday heroes’, een geweldig vormgegeven brandweerkazerne en politiebureau. De set kan open en dicht, en is in beide gevallen een lust voor het oog. Dit poppenhuis voor jongens heeft veel verschillende kamertjes die allen met vrolijk behang of kleuren zijn gedecoreerd. Voor elke kamer is er houten mini-meubilair. De brandweerkazerne heeft een glijpaal van boven tot onder en het politiebureau heeft onder meer een basketbalveldje op het dak!

Ook de Waterfall Mountain treinset en -tafel is erg uitdagend voor kinderen. Het fijne is dat de tafel geleverd wordt inclusief drie handige opbergbakken, zodat de losse onderdelen niet overal rond slingeren. De tafel is op kinderhoogte, zodat ze er goed bij kunnen er omheen kunnen lopen. Daardoor kunnen ze bij alle elementen van de tafel, zoals de hijskraan, hoge spoorbrug, het vliegveld, de heliport, het pompstation, de spoorwegovergangen en de tunnel. De totale set bestaat uit 120 delen en is 124 cm lang, 87 cm breed en 41 cm hoog.

Tot slot in de categorie jongensspeelgoed: de garage. De luxe garageset telt 2 verdiepingen, en heeft onder andere een heliport, een autowasserette, een tickethokje en een benzinestation. Net als al het andere speelgoed zijn de details prachtig uitgewerkt en zijn de kleuren sprekend. De garage heeft veel bewegende onderdelen, zoals de borstels van de wasserette, de garagedeur en de lift. De draaiende hellingbaan die van boven tot aan beneden loopt maakt het helemaal af. De set wordt geleverd met 6 auto’s en vrachtwagen, 4 poppetjes en een helikopter. De afmetingen zijn 69 cm lang, 40 cm breed en 64 cm hoog.
KidKraft heeft ook diverse houten keukens: van een kleurrijke meisjeskeuken tot een stijlvolle espressobar. Mijn favoriet is de rode vintage keuken, die aan te vullen is met diverse accessoires. Zo is er een luxe kookset, een bakset en een broodroosterset. De keuken is voorzien van een oven, magnetron, koelkast met ingebouwd espresso-apparaat, vriezer, draadloze telefoon, twee gaspitten, een uitneembare spoelbak, verschillende keukenkastjes. De knoppen kunnen bewegen, de kastjes kunnen open en dicht, kortom, de ultieme keuken voor de wannabe-chef! De afmetingen zijn 84 cm lang, 33 cm breed en 91 cm hoog. Daarmee is de keuken aan de flinke kant, maar dan heb je ook een fantastisch product!
Naast speelgoed maakt KidKraft ook kindermeubels, zoals diverse stoelen, bedden en kaptafels. Het brandweerautobed is onweerstaanbaar voor stoere jongens. In de typerende heldere kleuren is dit bed een echte eyecatcher voor de kinderslaapkamer. Er zit een handig vak in voor boeken en knuffels, en de ladders zorgen ervoor dat kleine peutertjes niet uit bed kunnen vallen. De lage instap zorgt ervoor dat peuters gemakkelijk zelf in en uit bed kunnen stappen. De afmetingen van het bed zijn: 157 cm lang, 75 cm breed en 55 cm hoog.
Kidkraft is een veelzijdig merk met verschillende soorten speelgoed en meubels. Voor wie nieuwsgierig is geworden, neem vooral een kijkje op de website voor een overzicht van alle artikelen. Het allerleukste is misschien nog wel dat veel artikelen te personaliseren zijn. Je kunt de naam van je zoon of dochter op een keuken, een stoel, een groeimeter en nog veel meer laten drukken. Ik ben fan! Jullie toch zeker ook?

Bron afbeeldingen:
www.kidkraft.com

You may also like

Laat een reactie achter