Zell am See in Oostenrijk: klein stadje aan groot meer

Door Carine
Zell am See Oostenrijk

Op een warme dag tijdens onze zomervakantie in Oostenrijk stappen we in de auto richting Zell am See voor een verfrissende duik in het meer. We lopen eerst een rondje door de stad. Het is geen grote stad, maar het is er wel gezellig. Ons vakantiehuisje staat in Wald im Pinzgau, een klein gehuchtje. Zell am See is de eerste wat grotere stad in de buurt en we gaan er lekker winkelen. Ook kijken we natuurlijk even bij het meer, waar je waterfietsen en fluisterbootjes kunt huren.

Na onze shop-ronde eten we pizza in een smal straatje en stappen in de auto om bij het meer te zwemmen. Hoewel er een strandbad bij Zell am See is, rijden we naar het iets grotere strand aan de overkant van het meer bij het strandbad Thumersbach. Hier is een door zonne-energie verwarmd buitenzwembad, een grote ligweide (met de mogelijkheid om strandbedjes en een parasol te huren) en je kunt er natuurlijk in het meer zwemmen. Het kost 7,60 voor volwassenen en 4,10 voor kinderen om naar binnen te mogen (prijzen van 2022). Voor 3,- huur je een parasol.

Het strandbad is een prima plek om je een hele middag te vermaken. We huren een parasol (wel echt nodig tijdens de hitte) en zoeken een plekje op het gras. Neem slippers mee, want zoonlief werd in zijn voet gestoken door een wesp toen hij op blote voeten door het gras liep. De temperatuur van het meer is heerlijk koel (zo’n 22 graden) en het water in het zwembad is lekker warm. Vanaf het kristalheldere meer en het zwembad hebt je een prachtig uitzicht op de Schmittenhöhe. De kinderen vermaken zich uitstekend in het zwembad en we moeten ze er praktisch uitslepen om weer naar huis te gaan. Al met al een geslaagde dag in Zell am See.

Ook zin om Oostenrijk te bezoeken? Bekijk hier campings: Europcampings.nl en hotels: Trivago, Vakantiediscounter.nl, De Jong Intra vakanties

Misschien ook leuk om te lezen:

Ik maak gebruik van affiliate links. Dit kost jou niks extra’s, maar helpt mij om deze site te onderhouden.

You may also like

Laat een reactie achter