Wandelen in het Habachtal (Oostenrijk): het smaragdpad

Door Carine
wandelen Habachtal Oostenrijk

Wandelen in Oostenrijk is iets waar je niet aan ontkomt als je in de bergen op vakantie bent. In de dalen, bergop, bergaf. Het kan hier allemaal. Wij kiezen vandaag voor een wandeling in het vlakbij gelegen Habachtal. Vlak na de parkeerplaats begint hier de Smaragdweg. Deze route wordt beschouwd als eenvoudig en geschikt voor kinderen. Onderweg zijn er verschillende tussenstops met informatie over de verschillende soorten edelstenen die er in dit deel van Oostenrijk te vinden zijn. Bij elke stop staat een bordje met informatie en de het aantal minuten lopen tot de volgende stop. Dat vinden wij erg prettig, aangezien het pad af en toe steil omhoog gaat.

We hebben niet de intentie om het hele pad omhoog te lopen en kijken gaandeweg hoe ver we komen. Het werkt motiverend om te zien dat de volgende stop op maar 5 of 10 minuten lopen ligt. Zo leren we onderweg over de kracht van water, over smaragden en kristallen, over het ontstaan van verschillende bronnen die de Habach vullen en kijken we op verschillende punten de spannende rivierbedding in.

Zo redden we het tot halverwege, waar we op een brug over de wildstromende Halbach kunnen staan. We komen ook steeds dichter bij de wolken die vandaag laag hangen. We zijn bang dat we als we door klimmen in de wolken terecht komen en niets meer zien van de mooie omgeving. Dit is dan ook het punt waarop we besluiten weer om te keren en aan de afdaling te beginnen.

Als je nog een stukje doorloopt kom je bij de alpenhut Alpenrose, waar je gereedschap kunt lenen om in het water te zoeken naar smaragden. Tijdens een steenlawine in 2002 is er veel smaragdhoudend gesteente naar beneden gekomen, en met een beetje geluk en geduld kun je hier dus zelf smaragd vinden. Wij halen dit punt helaas niet, maar al met al een hebben we genoten van de prachtige omgeving en de informatieve en fijne wandeling.

Ook zin om naar Oostenrijk op vakantie te gaan?

Wij verbleven in Chalet Wiesenwald via ChaletsPlus en hadden het daar enorm naar ons zin. Kijk hier voor overige beschikbare campings: Suncamp, Allcamps, Eurocampings (ACSI), of hotels en appartementen: Trivago, De Jong Intra Vakanties, Vakantiediscounter.

MEER LEZEN OVER OOSTENRIJK
MEER ARTIKELEN OVER OOSTENRIJK

Ik maak gebruik van affiliate links. Dit kost je niks extra’s, maar helpt mij om mijn website te kunnen onderhouden.

You may also like

Laat een reactie achter