Wandelen bij de Leitenkammerklamm in het Wildgerlostal (Oostenrijk)

Door Carine
Leitenkammerklamm Oostenrijk

Oostenrijk kent vele prachtige bergen en dalen. In de zij-dalen van die bergen zijn op verschillende plekken ook prachtige kloven te vinden. Deze zogenaamde klamms zijn door het water uitgeslepen en kunnen metersdiep zijn. Wij wandelen bij de Leitenkammerklamm, gelegen achter het Speicher Durlaßboden stuwmeer. Bij dit stuwmeer kun je overigens prima waterfietsen, suppen of kanovaren. Wij rijden nog een stukje verder naar hotel Finkau, waar een grote parkeerplaats is. Dit is wel betaald parkeren (ongeveer 5,- per dag). Daar start ons avonturenpad richting de kloof.

De tocht begint bij hotel Finkau, waar je naast een kop koffie of glas ijsthee ook nog even naar het toilet kunt. Ook is er een grote speeltuin met skelters, graafmachines en springkussen. Neem wel genoeg contant geld mee, want je kunt hier en bij alle berghutten verderop niet met pin betalen. Na een stukje over een redelijk vlakke weg buig je al snel de beschutting in. En dan begint ook het klimmen. Langs de weg staan informatieborden over de dieren die hier in de omgeving leven: marmotten, gemzen, herten, reeën, rode vossen en de steenadelaar kunnen hier allemaal worden gespot. Dankzij het volume waarmee onze kinderen wandelen zien we geen van deze beesten, maar de omgeving is echt prachtig.

Op verschillende punten zijn uitkijkposten richting de kloof gemaakt en hoe hoger je komt, hoe indrukwekkender het uitzicht wordt. Vanaf het beginpunt is het ongeveer 30 minuten wandelen tot een flink eind in de kloof. Het is ook flink klimmen, maar dit is te doen voor iemand met een twijfelachtige conditie (ikzelf) en twee kinderen (leeftijd 7 en 10). Op de route staan regelmatig bordjes om aan te geven hoelang het nog lopen is naar het volgende uitzichtpunt. Steeds nemen we ons voor om tot de volgende te gaan en dan weer om te keren. Maar als we dan zien dat het volgende punt op 2 minuten lopen ligt, en het uitzicht steeds spectaculairder wordt, lopen we steeds verder.

Na ongeveer drie kwartier lopen komen we bij een klein restaurant Trisslalm. Hier hebben ze een kleine kaart maar het eten is er goed en de bediening heel erg vriendelijk. We krijgen het advies nog een klein stukje door te lopen voor een prachtig uitzicht op de gletsjer van de Reichenspitze. Ook zouden er bergmarmotten te zien zijn, maar die zagen we helaas niet. We lopen op ons gemakje weer terug naar beneden en spelen nog even tussen de koeien bij het bergmeer dat bij hotel Finkau te vinden is. Onze wandeling heeft inclusief lunch bij Trisslalm zo’n 2 uur geduurd en is ook geschikt voor kinderen (wel even doorzetten!).

Ook zin om naar Oostenrijk op vakantie te gaan?

Wij verbleven in Chalet Wiesenwald via ChaletsPlus en hadden het daar enorm naar ons zin. Kijk hier voor overige beschikbare campings: Suncamp, Allcamps, Eurocampings (ACSI), of hotels en appartementen: Trivago, De Jong Intra Vakanties, Vakantiediscounter.

MEER LEZEN OVER OOSTENRIJK
OOK LEUK OM TE LEZEN

Ik maak gebruik van affiliate links. Dit kost je niks extra’s, maar helpt mij om mijn website te kunnen onderhouden.

You may also like

Laat een reactie achter