Vakantie in Zuna in Overijssel, dorpje aan de Regge

Door Carine
Zuna camping

Het buitenland heeft een sterke aantrekkingskracht als het gaat om het vieren van vakantie. Het gevoel even weg te zijn uit de dagelijkse omgeving kan goed bereikt worden als je in een compleet andere omgeving bent. Dat ook Nederland als vakantieland een goede optie is laat ik je hier zien. Wij gingen op vakantie in Zuna, een klein dorpje in de provincie Overijssel.

Camping Mölke

Een van de voordelen van op vakantie gaan in je eigen land is dat je niet al om 5 uur ’s ochtends in je auto hoeft te stappen om vervolgens uren, soms dagen, te rijden naar je eindbestemming. Op ons gemakje stappen we om 2 uur ’s middags in de auto om naar de camping in Zuna te rijden. Camping Mölke ligt aan de Regge en in een bosrijke omgeving en heeft veel verschillende accomodaties en voorzieningen. Zo is er een zwembad, kun je er bowlen en zelfs een bootje huren behoort tot de mogelijkheden. Wij huren er een luxe stacaravan, maar je kunt er ook glampen, in een boomhut slapen of een speciale kindercottage huren.

Rondje omgeving

De eerste dag lopen we een rondje in de omgeving van de camping. Langs de Regge loopt een paadje en wij volgen het riviertje, lopen tussen de koeien in een weiland en klimmen over een bruggetje naar de overkant van de Regge. Bij Camping Grimberghoeve spelen de kinderen even in de speeltuin en halen een ijsje, waarna we op ons gemakje terug wandelen naar onze eigen camping.

Holterberg

Omdat er een hittegolf is tijdens onze vakantie besluiten we vroeg, vóór de hitte, op pad te gaan. We rijden naar de Holterberg, parkeren voor het Natuurmuseum en zoeken verkoeling in de bossen. Tijdens onze wandeling stuiten we op de Canadese Begraafplaats en lopen er een rondje om onze kinderen te vertellen over de Tweede Wereldoorlog. Ze zijn onder de indruk van alle witte grafstenen en het idee dat hier de soldaten liggen begraven die ons land hebben helpen bevrijden. Omdat het begint op te warmen lopen we weer terug naar de parkeerplaats, kopen er een ijsje, en rijden weer naar ons vakantiehuisje om te gaan zwemmen.

Pretpark de Waarbeek

Vanwege de warmte vertrekken we weer vroeg. Dit keer naar de Waarbeek, een kleinschalig pretpark voor de jongere kinderen. Zo zijn er achtbanen, een schommelboot, botsauto’s, een zweefmolen, grijpmachines, speeltuinen, waterfietsen, een reuzenrad, een kanobaan, een treintje, een reuzenrad en nog veel meer. We vermaken ons hier prima een hele dag! Sinds kort is er een all-inclusive prijs: naast de toegang tot het park kun je er ook onbeperkt eten en drinken. Voor meer informatie over openingstijden en prijzen klik je hier.

Zwemmen in de Regge

Op de camping is een klein strandje bij de Regge. Je kunt hier heerlijk zwemmen in de natuur. Waterschoentjes zijn wel fijn, maar niet noodzakelijk. Er staat een kleine stroming, dus met een zwemband om kun je heerlijk een stukje stroomafwaarts drijven, waarna je met een klein beetje moeite zo weer terug zwemt naar het strandje. Zeker op een warme dag als deze is het heerlijk om even af te koelen in het frisse water van de Regge.

Varen op de Regge

Na het zwemmen in de Regge willen we ook ervaren hoe het is om een stukje te varen. We huren een fluisterbootje bij de camping en kunnen daarmee een uur varen. De kinderen vinden het heerlijk en mogen om de beurt even sturen. Dat we daarmee herhaaldelijk bijna in het riet belanden zal ik hier maar niet vertellen. Na een uurtje zijn we weer terug bij de camping en gaan we weer zwemmen. Dit keer in het zwembad.

Bad Bentheim (Duitsland)

Voor ons volgende uitstapje gaan we de grens over. We rijden ongeveer drie kwartier naar het oosten om bij Bad Bentheim in Duitsland te stoppen. Daar bezoeken we het kasteel Bentheim, een hoogteburcht waarvan de eerste funderingen al ruim 1000 jaar oud zijn. Op het terrein van het kasteel staan een kapel, een kerkje, twee torens en de burcht. Je kunt over de muren wandelen, een kijkje nemen in de burcht en de koetsenverzameling bewonderen. Voor meer informatie over openingstijden prijzen klik je hier.

Winkelen in Enschede

Op onze laatste dag besloten we nog een dagje te gaan winkelen in het gezellige Enschede. Deze stad heeft een groot winkelcentrum en je kunt er op verschillende plekken op een terrasje zitten. Het is erg warm dus we lopen niet lang door de stad, maar het is er erg gezellig en we komen hier zeker nog eens terug.

Onze vakantie in Zuna zit er na een week weer op en we hebben genoten van de mooie omgeving, het heerlijke weer, de uitstapjes die we maakten en de camping. De camping is absoluut een aanrader, net als de mooie omgeving. Een vakantie in eigen land is heel erg leuk!

Wil je ook genieten van een heerlijke vakantie in Zuna? Je kunt je verblijf op Camping Mölke hier boeken.

Misschien ook leuk om te lezen:

Ik maak gebruik van affiliate links. Dit kost jou niks extra’s, maar helpt mij om deze site te onderhouden.

You may also like

Laat een reactie achter