San Gimignano: stad van de torens

Door Carine

San Gimignano, ook wel bekend als het Manhattan van de Middeleeuwen vanwege de veertien hoge torens, was voor ons eerlijk gezegd onbekend. Het is ons aangeraden door kennissen en vol verwachting rijden we op een zonnige ochtend naar de stad. De stad is al van veraf te zien door haar vele torens en dit aanblik is veelbelovend. Tijdens haar hoogtijdagen telde de stad maar liefst 72 torens. De torens waren een maatstaf voor rijkdom: hoe hoger, hoe rijker. De stad staat op de Unesco-werelderfgoedlijst vanwege het goed behouden Middeleeuwse karakter.

We parkeren bij P2, vlakbij de Porta San Giovanni. Kijk voordat je de poort doorgaat even over het muurtje naar rechts voor een prachtig uitzicht. Neem in het straatje achter de poort vooral een kijkje in een van de aardewerkwinkeltjes, die vol staan met prachtig handbeschilderd aardewerk in alle soorten en maten. Je komt ook langs het Museo della Tortura, het martelmuseum. Met een peuter in onze wandelwagen hebben wij dit museum overgeslagen, maar wellicht is dit een interessante stop. Het straatje komt uit op het Piazza della Cisterna, een gezellig plein met een historische waterput. Tip: haal hier een ijsje bij Gelateria Dondoli, waar je het beste ijs uit de regio kunt kopen.

Sla linksaf om op het Piazza del Duomo uit te komen, waar je een mooi zicht hebt op de vele torens van de stad. We bezoeken de Duomo di San Gimignano. We kopen een kaartje en bewonderen de fraaie fresco’s in de Dom. Info over tickets vind je hier. Aan hetzelfde plein vind je ook de Torra Grossa, die je kunt beklimmen.

Daarna slaan we linksaf naar het Parco della Rocca, waar we bij een uitzichtpunt genieten van een prachtig panoramisch uitzicht over de mooie omgeving van San Gimignano. We dwalen nog wat door de wat rustigere straatjes terug naar onze auto. Wat een heerlijk stadje is San Gimignano. Met een peuter is er niet veel ruimte om een toren te beklimmen of veel gebouwen te bezoeken, maar zelfs zonder dit te doen hebben we genoten van dit middeleeuwse stadje.

Ook zin om de Toscane te bezoeken?

Bekijk hier campings: Europcampings.nl, hotels: Trivago en vakantiehuizen: Belvilla.nl.

Ik maak gebruik van affiliatie links. Dit kost je niks extra’s maar helpt mij om mijn website te kunnen onderhouden.

Misschien ook leuk om te lezen:

You may also like

Laat een reactie achter