Sainte-Maxime: authentiek Provençaalse badplaats

Door Carine
Côte d'Azur Sainte-Maxime

Sainte-Maxime is een van de authentieke Provençaalse dorpen aan de Middellandse Zee met een uitgestrekte strand. Waar het dorpje eerst van de visvangst leefde, werd later de kost verdiend met de handel in kurk en wijn. Sinds de afgelopen eeuw werd toerisme de belangrijkste bron van inkomsten. Maar liefst elf kilometer aan strand met fijn zand en helder water bieden de vakantiegangers hier volop gelegenheid tot vermaak. Maar ook het historische centrum van Sainte-Maxime is de moeite waard om te bezoeken.

Het centrum heeft veel historische elementen, zoals de vierkante zestiende-eeuwse toren en oude kanonnen. Ook zijn er veel leuke straatjes en terrasjes. Gedurende de zomer zijn er verschillende festivals en markten, wat de stad een gezellig centrum voor evenementen maakt. Neem ook zeker even een kijkje in de haven van Sainte-Maxime.

Op de stranden bij Sainte-Maxime kun je zowel rustig op een ligbed met parasol liggen als genieten van de vele watersporten die er te beoefenen zijn. Wij bezoeken Plage les Cabians, een klein strand met uitzicht op Saint-Tropez aan de overkant van de baai. Hier blijven we kort om de peuter wat met een schepje en emmertje te laten spelen, waarna we doorgaan naar Plage la Croisette. Dit is een wat breder strand met meer voorzieningen. Hier spreiden we ons handdoekje op het zand uit, nemen een duik in de zee en bouwen we zandkastelen.

Ook zin om naar de Côte d’Azur op vakantie te gaan? Kijk dan hier voor beschikbare campings: Vakantiediscounter, Suncamp, Allcamps, Eurocampings (ACSI), De Jong Intra Vakanties of hotels: Trivago

BOEK EEN LEUKE ACTIVITEIT
MEER LEZEN OVER DE CÔTE D’AZUR
OOK LEUK OM TE LEZEN

Ik maak gebruik van affiliate links. Dit kost je niks extra’s, maar helpt mij om mijn website te kunnen onderhouden.

You may also like

Laat een reactie achter