Ronda in Spanje: stierengevechten en metersdiepe kloof

Door Carine

Enige tijd geleden vierden wij vakantie in het gezellige dorpje Nerja, dat ruim 50 kilometer ten oosten van Málaga aan de Costa del Sol ligt. We wandelden in de bergen, lagen aan het strand en bezochten verschillende steden in de buurt. Op zo’n 2 uur rijden van Nerja ligt Ronda, thuisstad van de stierengevechten en gebouwd rondom een spectaculaire kloof. Hoewel het best een eind rijden was, vonden wij het absoluut de moeite waard, want wat is Ronda een prachtige stad!

StierenvechtersArena

Het eerste agendapunt is een bezoek aan de Plaza de Toros de Ronda, de stierenvechtersarena van Ronda. Stierengevechten hebben natuurlijk een beetje een slecht imago gekregen, maar dat was in de vorige eeuwen wel anders. In de 18e eeuw werd deze arena gebouwd tijdens de hoogtijdagen van de beroemde matador Pedro Romero. Tegenwoordig is de arena een museum dat je kunt bezoeken. In het museum leer je meer over de geschiedenis van stierenvechten in Spanje, en meer specifiek in Ronda. Voor de meest actuele informatie over prijzen en openingstijden klik je hier.

Puente Nuevo (de Nieuwe Brug)

Wanneer je de arena uitkomt, wandel dan meteen naar de Mirador de Ronda. Dit uitzichtpunt biedt een fenomenaal uitzicht op het lagergelegen gebied rondom Ronda. Via de Paseo de Kazunori Yamahuchi loop je langs de kloof richting de Puente Nuevo, een spectaculair hoge burg over een nog spectaculairdere kloof die dwars door de stad loopt. De brug, die zo’n 98 meter hoog is, verbindt het oude en nieuwe deel van de stad met elkaar. Vanaf de brug heb je een fantastisch uitzicht over de kloof. Je kunt een stuk afdalen voor een prachtig fotopunt (bij Mirador Puente Nuevo de Ronda), maar dan moet je de klim omhoog ook weer maken. Als je de tijd (en de energie) hebt, zou ik dat zeker doen.

Centrum van de stad

Eenmaal de brug over kom je in het oude gedeelte van Ronda. Hier vind je smalle straatjes met witte huizen en gezellige pleintjes. Je kunt hier lekker doorheen dwalen en overal zie je weer een nieuwe mooi straatje, een sinaasappelboom of een historisch gebouw. Bezoek ook zeker het Plaza Duquesca de Parcent en de daaraan gelegen Iglesia de Santa Maria la Mayor.

Langs de oude stadsmuur

Een deel van de oude stadsmuur is nog intact. Je kunt er op je gemakje langslopen en regelmatig van het prachtige uitzicht genieten. Ronda is een stad van cultuur, historie en sublieme vergezichten. Ben je in Andalusië, sla dan Ronda zeker niet over!

Ook zin om de Andalusië te bezoeken?

Bekijk hier campings: Europcampings.nl, hotels: Trivago en vakantiehuizen: Belvilla.nl.

Ik maak gebruik van affiliate links. Dit kost jou niks extra’s, maar helpt mij om deze site te onderhouden.

Misschien ook leuk om te lezen:

You may also like

Laat een reactie achter