Ramatuelle, schilderachtig dorpje op een heuvel

Door Carine
Cote d'Azur Ramatuelle

Het pittoreske Ramatuelle ligt hoog op een heuvel en was vroeger een veilig toevluchtsoord voor de piraten die de kuststrook aanvielen. Door de smalle straten en langs de huizen in pastelkleuren kun je heerlijk dwalen. Vanuit Ramatuelle heb je een prachtig uitzicht over de baai van Pampelonne, met haar 5 kilometer brede strand. In de zomer zijn er diverse muziekfestivals, waaronder Jazz à Ramatuelle. Leuk weetje: het programma Villa Velderhof werd in een villa in dit plaatsje opgenomen.

Het strand van Pampelonne

Tussen Cap Pinet en Cap Camerat vind je het strand van Pampelonne. Dit uitgestrekte strand is 5 kilometer lang en heeft helder water en vele inhammen. In 1944 landden hier de geallieerden, maar nu kun je op het fijne zandstrand heerlijk genieten van je zonvakantie. Bij een van de vele beachclubs drink je een heerlijke cocktail of een glas wijn. Op de zee dobberen vele luxe jachten, wat voor onze peuter zeer interessant was.

De molens van Paillas

Ooit stonden hier vijf molens, nu is er nog één van over. De molen staat op een heuvel van 325 meter hoog en biedt een prachtig uitzicht over de lager gelegen baai van Cavelaire. Via Ramatuelle is de molen te voet (wel een lange klim) of met de auto te bereiken. Je kunt hier lekker in de schaduw genieten van een picknick. Ben je in Ramatuelle en heb je tijd over, dan is het leuk om naar de molen te rijden en van het uitzicht te genieten.

Ook zin om naar de Côte d’Azur op vakantie te gaan? Kijk dan hier voor beschikbare campings: Vakantiediscounter, Suncamp, Allcamps, Eurocampings (ACSI), De Jong Intra Vakanties of hotels: Trivago

BOEK EEN LEUKE ACTIVITEIT
Powered by GetYourGuide
MEER LEZEN OVER DE CÔTE D’AZUR
ANDERE ARTIKELEN OVER DE CÔTE D’AZUR

Ik maak gebruik van affiliate links. Dit kost je niks extra’s, maar helpt mij om mijn website te kunnen onderhouden.

You may also like

Laat een reactie achter