Peratallada aan de Costa Brava (Spanje): schilderachtig middeleeuws dorp

Door Carine
Peratallada

Het middeleeuwse dorp Peratallada is in de tiende eeuw na Christus ontstaan nadat er een kasteel werd gebouwd. Rondom het kasteel op de rotsen ontstond door de loop van de eeuwen een centrum van straatjes, poorten en bruggen. De naam komt van het Spaanse ‘Pedra Tallada’, wat uitgehouwen stenen betekend en is karakteristiek voor de uitstraling van de huizen, die voornamelijk uit uitgehouwen stenen bestaat.

Je kunt in dit dorp nog historische huizen uit de twaalfde eeuw terugvinden. Kom je in de zomermaanden, dan bloeien de bougainvillea en andere bloemen in prachtige kleuren. In het centrum vind je veel restaurants, dus een hapje eten is hier geen probleem. Ook voor cultuur kun je hier terecht: in het centrum zijn talrijke galeries te vinden

Bijzonder aan dit dorp is dat de kerk buiten de muren is gebouwd. Het verhaal gaat dat de priester en de kasteelheer ruzie hadden en de kerk niet binnen de muren gebouwd mocht worden. Beide gebouwen zijn nog te bewonderen. Het kasteel, dat stamt uit het jaar 1065, is tegenwoordig een hotel. Peratallada is een heerlijk compact en fotogeniek dorp om door heen te struinen. Ook met kleine kinderen, als is het soms wat stuiteren met de buggy over de keien.

Ook zin om naar de Costa Brava op vakantie te gaan? Kijk hier voor beschikbare campings: Vakantiediscounter, Suncamp, Allcamps, Eurocampings (ACSI) of hotels en appartementen: Trivago, De Jong Intra Vakanties.

BOEK EEN LEUKE ACTIVITEIT IN EN ROND PERATALLADA
Powered by GetYourGuide
MEER LEZEN OVER DE COSTA BRAVA
ANDERE ARTIKELEN OVER SPANJE

Ik maak gebruik van affiliate links. Dit kost je niks extra’s, maar helpt mij om mijn website te kunnen onderhouden.

You may also like

Laat een reactie achter