Paros en Antiparos: pareltjes in de Egeïsche Zee

Door Carine
Cycladen Paros

De Griekse eilanden zijn al decennia lang een populaire vakantiebestemming. Een van de eilandengroepen in de Egeïsche Zee is de Cycladen. De groep bestaat uit meer dan 30 eilanden, waarvan een deel onbewoond is. Paros, en het naastgelegen eilandje Antiparos, zijn wat minder bekend dan bijvoorbeeld Mykonos of Santorini, maar daarom niet minder het bezoeken waard. Wij bezochten het eiland als onderdeel van onze rondreis langs verschillende eilanden in Egeïsche Zee.

Parikia

Parikia is de hoofdstad van Paros en dat is dan ook de plek waar onze veerboot vanuit Naxos aankwam. Het is een leuke stad om doorheen te dwalen. Je komt er veel witgekalkte gebouwen met blauwe deuren, bloeiende bougainvillea en doorkijkjes naar het helderblauwe water van de zee tegen. Er is een lange boulevard met veel restaurants, waar je heerlijk kunt lunchen of dineren. ’s Avonds is dit ook de plek waar je kunt genieten van een prachtige zonsondergang.

In Parikia zijn veel gezellige straatjes met winkels en ateliers. De Panagia Ekatontapiliana (de Kerk van de 100 deuren) is een een mooi kerkje om te bezoeken. Ook het archeologisch museum is klein maar interessant. Het stadsstrand, Livadia Beach, is een prima strand met ligbedden en veel mogelijkheden tot watersport. Het kan wel heel druk zijn in het hoogseizoen. Gelukkig heeft Paros genoeg andere stranden om van te genieten.

Naoussa

We gingen met de bus naar Naoussa, een gezellig vissersdorp aan de noordkant van Paros. We verkenden de stad, dronken wat op een terrasje en liepen naar een wat verderop gelegen strand. Het was warm, maar daar aangekomen bleek dat er te veel wind stond om comfortabel te kunnen zonnen en zwemmen. Voor windsurfen zit je daar wel op de goeie plek.

Antiparos

Voor ons bezoek aan Antiparos, een klein eiland voor Paros, gingen we me de bus naar Pounda. Daar stapten we op de boot naar Antiparos. Bij aankomst stapten we gelijk op de bus naar de druipsteengrotten van Antiparos. Behalve de grotten is er op Antiparos niet veel te beleven, dus gingen we met de boot en bus weer terug naar Parikia. We hadden wel pech met de aansluitingen, check die van tevoren dus goed om te voorkomen dat je soms meer dan een uur op de volgende bus moet wachten. Terug in ons hotel moesten we onze koffers weer inpakken voor de reis naar Santorini de volgende dag. Wil je de Cycladen bezoeken? Overweeg dan zeker om ook naar Paros te gaan, want dit eiland zit vol met bezienswaardigheden, gezellige stadjes en heerlijke stranden.  

Ook zin om naar Paros op vakantie te gaan? Bekijk hier hotels: Trivago en Vakantiediscounter.nl.

BOEK EEN LEUKE ACTIVITEIT OP PAROS
Powered by GetYourGuide
MEER LEZEN OVER PAROS
ANDERE ARTIKELEN OVER DE CYCLADEN

Ik maak gebruik van affiliate links. Dit kost je niks extra’s, maar helpt mij om mijn website te kunnen onderhouden.

You may also like

Laat een reactie achter