Nerja in Andalusië, voormalig vissersdorp aan de Costa del Sol

Door Carine
Nerja in Andalusië

Een paar jaar geleden vlogen we in november naar Malaga en huurden er een auto om vervolgens door te rijden naar Nerja, een gezellig dorp in Andalusië. We verbleven daar een aantal dagen in een appartement om even lekker bij te komen van alle hectiek van het dagelijkse leven. Het weer was fantastisch (zo’n 25 graden overdag) en de omgeving prachtig. Het gezellige dorp Nerja ligt tegen de bergrug van de Sierras de Tejada, Almijara y Alhama aan, waardoor je aan het strand ligt met de bergen op de achtergrond. Voor ons de perfecte combinatie, want we houden van een fijne temperatuur, strand én bergen.

Een voordeel van buiten het hoogseizoen naar zuid-Spanje gaan is dat de temperatuur behoorlijk aangenaam is, het niet te druk is met andere toeristen en het is niet te vergeten een stuk goedkoper. Nadeel is wel dat het ’s avonds al vrij vroeg donker en afgekoeld is, en dat een aantal restaurants gesloten is. Voor ons geen probleem, want je doet een vestje aan en je kunt nog heerlijk buiten lopen.

Het balkon van europa

In het centrum van Nerja ligt het Balcón de Europa, een uitzichtpunt op de klif waar je mooi over de stranden van Nerja en de Middelandse Zee kunt uitkijken. Ook kun je de bergen op de achtergrond goed zien liggen, het standbeeld van koning Alfonso XII een kusje op zijn neus geven of een kanon afvuren naar de aanvallende piraten. Dat laatste kan natuurlijk niet echt, maar je kunt je helemaal voorstellen hoe hier de vijandelijke schepen op afstand werden gehouden door zware kanonskogels.

Het centrum

Slenter door het gezellige centrum van Nerja, vol met restaurantjes, winkels, ateliers en boetiekjes. Hier kun je jezelf geheel in een nieuwe outfit hullen, je souvenirs inslaan, een wijntje drinken of kunst kopen. Aan de pleinen kun je ’s avonds heerlijk uit eten. Waar vroeger de viskramen stonden, zijn nu vele restaurants te vinden.

strand

Nerja beschikt over een uitstekend strand. Heerlijk ontspannen op een strandbedje, met op de achtergrond de bergen. Beter kan haast niet. Bij het Balcón de Europa zijn twee kleine strandjes te vinden, maar iets verder oostelijk vind je Playa Burriana, een groter strand met een boulevard, strandbedden en restaurantjes.

de cuevas (druipsteengrotten) van nerja

Een bezoek aan de druipsteengrotten van Nerja mag je zeker niet overslaan. Wist je dat de grotten in de jaren ’50 per toeval werden ontdekt door een een groep vrienden die op vleermuizen aan het jagen waren? Naast de indrukwekkende stalagmieten en stalactieten zijn er in de grot ook muurschilderingen uit de prehistorie gevonden. De grootste zuil (ontstaan wanneer een stalagmiet en stalactiet elkaar raken) ter wereld is hier te vinden. Een deel van de grotten met een gangenstelsel van zo’n 5 kilometer is open voor publiek. Voor de meest actuele informatie over prijzen en openingstijden klik je hier.

De omgeving van nerja

Nerja is een prima uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. De natuur in is geen probleem met het grote nationale park Sierras de Tejada, Almijara y Alhama naast de deur. Je kunt hier uitstekend wandelen, klimmen en fietsen. Steden als Malaga (1 uur) en Granada (1,5 uur) liggen en Ronda (2 uur) zijn goed aan te rijden. Het charmante bergdorpje Frigiliana, bekend als het mooiste dorp van Andalusië, is maar een kwartier rijden.

Ik maak gebruik van affiliate links. Dit kost jou niks extra’s, maar helpt mij om deze site te onderhouden.

Misschien ook leuk om te lezen:

You may also like

Laat een reactie achter