Met de kabelbaan omhoog naar de Weißsee in Oostenrijk

Door Carine
Weißsee Oostenrijk wandeling

Wie in de bergen wil wandelen kan zelf omhoog klimmen maar ook met de kabelbaan omhoog gaan. Wij kiezen voor de laatste optie en nemen de kabelbaan bij de Weißsee Gletscher Welt. Deze gaat in twee delen naar de Rudolfshutte, waar de Weißsee te vinden is. Een retour kost €29,- voor volwassenen en €14,50 voor kinderen (onder begeleiding van twee volwassen mogen twee kinderen gratis mee naar boven, prijzen van 2022).

Eenmaal boven bergen we onze meegebrachte truien meteen weer op. Het is een aangename 20 graden bovenop de berg, dus de truien en jassen zijn niet nodig. Tip: vraag beneden bij de kassa wat de temperatuur boven is, zodat je eventueel truien en jassen nog in de auto kunt opbergen. We besluiten een korte route, de Panoramaroute van circa 30 minuten, te volgen. De route om de Weißsee schijnt ook mooi te zijn, maar wij willen bergafwaarts naar het middenstation terug wandelen en moeten dan een deel van de Panoramaroute volgen. De route naar het middenstation van de kabelbaan duurt ongeveer 3 uur en dat lijkt ons een prima afstand om bergafwaarts te doen. Met nul ervaring beginnen we aan de afdaling.

Het eerste uur vergapen we ons aan het mooie uitzicht. Wat is het hier mooi! De route is duidelijk aangegeven met verfstrepen op rotsen dus we vinden onze weg met gemak. Na een uur wordt de afdaling wat pittiger, we moeten af en toe klimmen en klauteren over rotspartijen. Dat maakt het echter niet minder leuk, want we vinden het een enorm avontuur.

Na twee uur beginnen we wat vermoeid te worden. Er zijn onderweg niet echt bankjes om op te zitten, maar er liggen genoeg rotsen en grote stenen om even uit te rusten en van het prachtige uitzicht te genieten. Zorg wel voor genoeg te eten en te drinken onderweg, want je zult de energie en het vocht echt nodig hebben. We komen onderweg ook mensen tegen die de route andersom nemen en de hele klim naar boven maken. Daar hebben we groot respect voor, want het is zeker een pittige klim. Maar met twee kinderen van 10 en 7 vinden we dit toch een betere keuze, want afdalen gaat een stuk makkelijker dan klimmen.

Met het eindpunt in zicht dalen we de laatste meters en komen we aan bij het middenstation. Daar genieten we van een welverdiend glas koude cola. Wat een avontuur! Ik kan je een afdaling met kinderen zeker aanbevelen. Onze jongste van zeven jaar heeft echt genoten van de spannende stukjes, voor haar was het echt goed te doen. Voor jongere kinderen zou ik dit wel afraden, aangezien je soms echt op handen en voeten aan een touw van de rotsen moet klimmen. Zorg wel voor goede schoenen met profiel en eventueel wandelstokken om je te helpen met de afdaling. Wij hadden laatstgenoemde niet, maar hebben het desondanks toch prima gered.

Ook zin om naar Oostenrijk op vakantie te gaan?

Wij verbleven in Chalet Wiesenwald via ChaletsPlus en hadden het daar enorm naar ons zin. Kijk hier voor overige beschikbare campings: Suncamp, Allcamps, Eurocampings (ACSI), of hotels en appartementen: Trivago, De Jong Intra Vakanties, Vakantiediscounter.

MEER LEZEN OVER OOSTENRIJK
OOK LEUK OM TE LEZEN OVER OOSTENRIJK

Ik maak gebruik van affiliate links. Dit kost je niks extra’s, maar helpt mij om mijn website te kunnen onderhouden.

You may also like

Laat een reactie achter