Lucca: de stad van de 100 kerken

Door Carine
Toscane Lucca

Lucca, ook wel bekend als de stad van de honderd kerken, is een pareltje in Toscane. Een stad vol prachtige kerken, een gezellig plein en heel veel ijszaken. Wandel over de stadsmuur, bezoek een basiliek of slenter door de sfeervolle historische straten. Lucca is de perfecte stad om een hele dag in rond te struinen.

De Dom van San Martino

We parkeren bij Parcheggio Carducci, een parkeerplaats net buiten de stadsmuren. Via Porta San Pietro, een van de zes stadspoorten, lopen we de stad in. Bij het Piazza Napoleone slaan we rechtsaf, richting Piazza Antelminelli. Aan dit plein is de Dom van San Martino te vinden, een gotische kathedraal waarin veel kunstwerken kunt bewonderen. De toren is te beklimmen en er is ook een museum. Voor info over het museum klik je hier.

de Torre Guinigi

Over de Via della Trombe lopen we richting de Torre Guinigi. Bovenop deze toren staan steeneiken en ook deze toren kun je beklimmen. We passeren onderweg nog het standbeeld van Luigi Boccherini, een cellovirtuoos die in Lucca woonde. De toren beklimmen we niet, want met een peuter wordt dit een moeizame klim, maar het uitzicht schijnt prachtig te zijn.

een terrasje op Piazza dell’Anfiteatro

Langs de Via delle Chiavi D’Oro en de Via Canuleia lopen we naar het beroemde plein van Lucca: Piazza dell’Anfiteatro. Aan dit gezellige ovalen plein drinken we wat, eten we een ijsje en kijken naar de mensen die er rond lopen. Het plein dankt zijn naam aan de resten van een Romeins amfitheater, waarop de huizen rondom het plein zijn gebouwd. Alle huizen hebben een zonnige gele tint en er zijn verschillende restaurants en galerieën te vinden. Kortom, een heerlijke plek om even bij te komen of te lunchen.

een wandeling over De stadsmuur

Na onze break lopen we op de Via della Cavallerizza naar de stadsmuur. Het leuke is dat je de stadsmuur helemaal rond kunt wandelen of fietsen. De ruim 4 kilometer lange stadsmuur werd in de 16e eeuw gebouwd om de stad te beschermen tegen aanvallen uit Florence. Je loopt of fietst er langs de mooiste residenties, zoals Palazzo Pfanner.

San Michele in Foro

Na een korte wandeling over de stadsmuur dwalen we door de stad langs het Puccini museum en de prachtige basiliek van San Michele in Foro. Deze kerk is geheel van marmer gemaakt en heeft een indrukwekkende gevel met helemaal op het topje de engel Michaël. Je kunt de basiliek gratis bezoeken. Onze tijd in Lucca zit erop. We halen nog een ijsje bij een van de vele gelateria en wandelen terug naar de auto.

Ik maak gebruik van affiliatie links. Dit kost je niks extra’s maar helpt mij om mijn website te kunnen onderhouden.

Misschien ook leuk om te lezen:

You may also like

Laat een reactie achter