Kunstroute in Rotterdam: kleurrijke stadswandeling langs prachtige street art

Door Carine

Rotterdam ken je misschien van de Erasmusbrug, Hotel New York en de Koopgoot. Maar wist je dat Rotterdam ook veel leuke street art heeft? Met de app van Rotterdam Routes volg je een kunstroute langs de mooiste kunstwerken. En dat is helemaal gratis! Wil je dus een middagje kunst genieten in de buitenlucht, kom dan zeker naar Rotterdam. We wandelden al eens eerder een route met deze app en deze keer nemen we de kinderen mee.

We downloaden de app van Rotterdam Routes en kiezen de route Street Art Route 2. Deze route is ongeveer 7 kilometer lang en komt langs 23 kunstwerken. Het leuke aan de route is dat je op elk willekeurig punt kunt instappen en dat je zelf bepaald hoe lang je de route maakt. Bij elk kunstwerk is in de app een korte beschrijving over de kunstenaar en het werk. De kinderen vinden het fantastisch om steeds op zoek te gaan naar het volgende kunstwerk. We hebben al regelmatig door Rotterdam gelopen, maar op deze manier hebben we nog nooit naar de stad gekeken.

Zo zien wij werk van Edward Teeuw en Marijn Gronert. De kunstenaar verwerkt tekeningen van verstandelijk of geestelijk beperkten in zijn kunstwerken. Het werk wat wij zien is daar een voorbeeld van. Ook het werk van Jorge Kata Núñez is bijzonder. Hij werd tijdens de dictatuur van Pinochet verbannen uit Chili en begon als grafisch kunstenaar in Nederland. Zijn muurschildering is een ode aan iedereen die zijn geboortegrond heeft moeten verlaten om elders te verblijven. Het kunstwerk van MeLikePainting is heel speciaal, want de kunstenaar heeft met dit werk zijn vriendin ten huwelijk gevraagd. Ze zei trouwens ja! André Smits schilderde de namen van alle kunstenaars en anderen die hij tegen is gekomen op een muur. We verwonderden ons over alle kunstwerken en het is extra leuk om achtergrondinformatie over de werken te krijgen.

Enthousiast geworden? De app van Rotterdam Routes kent momenteel 28 routes met verschillende thema’s. Zo kun je een rondje wandelen door de verschillende wijken (Afrikaanderbuurt, Delfshaven, het Oude Noorden), is er een kinder- en studentenroute, een haven- en een jazzroute en er zijn ook verschillende fietsroutes. Kortom, je zult nog eens terug moeten komen naar Rotterdam, want er valt genoeg te ontdekken in deze fijne stad.

Misschien ook leuk om te lezen:

You may also like

Laat een reactie achter