Knuthenborg Safaripark in Lolland, Denemarken

Door Carine

Als je tegen onze kinderen zegt dat we naar een dierentuin gaan worden ze altijd meteen enthousiast. Toen we vertelden dat we tijdens onze vakantie in zuid-Seeland in Denemarken naar een safaripark zouden gaan, waar we met de auto vlak langs de dieren konden rijden, hadden ze dan ook erg veel zin om te gaan. Hieronder lees je alles over ons bezoek aan het Knuthenborg safaripark.

Het park

Knuthenborg Safaripark is het grootste safaripark van Noord-Europa waar meer dan 1000 dieren rondlopen. Het park werd in 1860 opgericht en breidde zich langzaam uit met steeds meer exotische diersoorten. In sommige delen kun je alleen met de auto rijden (op de savanne en bij de wolven), maar er zijn ook gedeeltes waar je uit kunt stappen en de dieren van dichtbij kunt bekijken. Zo is er een nieuw gedeelte gebouwd voor de olifanten, die er na hun leven als circusolifant nu kunnen genieten van hun welverdiende pensioen.

Naast een grote dierencollectie heeft het park ook een groot Dinobos. Levensechte Dino’s staan langs een korte wandelroute opgesteld. En wees gewaarschuwd, laat je niet natspuiten door sommige Dino’s! Aan het begin van het Dinobos staan een aantal safaritenten met interessante weetjes over opgravingen en expedities.

Wil je even pauze houden, wat eten of even spelen in de speeltuin? Het kan allemaal in Limpopoland. Er zijn verschillende restaurants voor wie honger heeft, maar er zijn ook voldoende picknickplekken voor als je zelf wat eten mee hebt genomen. Een grote speeltuin biedt een hele middag vermaak. Voor de echte dapperen onder ons is er zelfs een achtbaan en een wildwaterbaan (deze is vanaf 1 mei open). Deze zijn gratis toegankelijk, wat het natuurlijk extra leuk maakt. In de zomer is de waterspeeltuin ook echt een aanrader (zwemkleding verplicht).

Hoogtepunten

Wij vonden het hele park erg leuk om te bezoeken maar een aantal elementen staken met kop en schouders boven alles uit:

  1. Met de auto door de Savanne en langs de wolven. Je kunt de dieren echt goed zien en met een beetje geluk kom je precies tijdens voedertijd aan. Wij vonden het ook heel bijzonder om een pasgeboren bisonkalfje te spotten, waarvan de navelstreng nog te zien was. Echt een heel kleintje dus nog. Ook de wolven lopen voor en achter de auto’s langs, waardoor ze heel goed te zien waren.
  2. De grote speeltuin mét achtbaan en wildwaterbaan (Limpopoland). Deze speeltuin was echt te gek! Hij is enorm groot en heeft voor elke leeftijd wel wat. De achtbaan was favoriet bij onze dochter van 8. De wildwaterbaan was helaas nog dicht (gaat open vanaf 1 mei), maar we vermaakten ons ook zonder prima.
  3. Het grote Dinobos met levensechte dino’s. De Dino’s zagen er fantastisch uit, maakten lekker enge geluiden en sommige spuiten je zelfs nat (niet schrikken dus). Heel leuk om doorheen te lopen en de benen even te strekken.

Praktisch

Het safaripark is elke dag van de week geopend van 10-17 uur. Voor de meest actuele prijzen klik je hier. Bij de ingang krijg je een plattegrond waarop duidelijk staat aangegeven in welke gebieden je in de auto moet blijven en waar je de auto uit mag.

Wil je langer blijven, dan kan dat in een van de vele safaritenten die er verspreid over het park staan opgesteld. Je wordt dan wakker met uitzicht op de dieren. Voor meer informatie klik je hier.

Ook zin om naar Zuid-Denemarken op vakantie te gaan? Kijk dan hier voor beschikbare campings: Vakantiediscounter, Allcamps, Eurocampings (ACSI), De Jong Intra Vakanties of hotels: Trivago.

MEER LEZEN OVER DENEMARKEN
ANDERE ARTIKELEN OVER DENEMARKEN

Ik maak gebruik van affiliate links. Dit kost je niks extra’s, maar helpt mij om mijn website te kunnen onderhouden.

You may also like

Laat een reactie achter