Het Alhambra in Granada: prachtig Moors monument

Door Carine

Op ongeveer 1,5 uur rijden van Malaga vindt je Granada, een bijzonder mooie stad in Andalusië. Het is een van de grotere steden van Spanje, en bijzonder vanwege de vele Moorse invloeden die er te vinden zijn. Grote publiekstrekker is het Moorse fort Alhambra, maar ook de stad zelf is het bezoeken waard.

Wij vertrekken vroeg vanuit Nerja, onze vakantieplek, om op tijd voor de wachtrij bij het Alhambra te zijn. Van te voren reserveren is er bij ingeschoten, dus willen we op deze manier toch aan een kaartje komen. In het hoogseizoen (mei – oktober) hoef je dit niet te proberen, want de kaartjes zijn soms al weken van te voren uitverkocht. Wij zijn hier in november, dus gaan op de bonnefooi richting het Alhambra. Eenmaal aangekomen zijn de kaartjes voor de ochtend al uitverkocht (er mogen per dag slechts een beperkt aantal mensen naar binnen). Voor de middag zijn er nog wel kaarten, dus die kopen we snel, waarna we teruglopen naar het centrum van de stad.

Het centrum van Granada

We hebben niet veel tijd om het centrum van Granada te verkennen, omdat we op tijd terug moeten zijn bij het Alhambra. We kunnen de stad natuurlijk niet achterlaten zonder binnen in de Catedral de Granada te staan. Dit imposante bouwwerk stamt uit de 16e eeuw en werd gebouwd nadat Granada was veroverd op de Arabieren. Tijd dus om de moskee te vervangen door een machtige kathedraal. Het gebouw is een mix van renaissance en gotische stijl en ziet er van binnen prachtig uit.

Na ons bezoek aan de kathedraal slenteren we door de overdekte bazaar, de Alcaicería. Dit is de ideale plek voor het vinden van de perfecte souvenir. De smalle straatjes vol met kleine winkeltjes doen denken aan Marokko.

Het Alhambra

Het wordt tijd om terug te gaan naar het Alhambra. Meteen na binnenkomst zijn we onder de indruk van het imposante complex. Het Alhambra, wat ‘Rode Paleis’ betekent, bestaat niet uit één gebouw, maar uit meerdere paleizen en een fort. Dit alles omringd door prachtige tuinen. Het complex heeft drie belangrijke onderdelen: De Nasrid paleizen, het Generalife (inclusief tuinen) en het Alcazaba (het fort). Voor de meest actuele informatie over openingstijden, prijzen en het boeken van tickets klik je hier.

het Nasrid paleis

De Nasrid paleizen waren de residentie van de Moorse heersers. De verschillende kamers zijn voorzien van prachtig tegelwerk, houten plafonds en vele kolommen. De paleizen zijn een uiterst goed bewaard voorbeeld van de Islamitische kunst en cultuur in Spanje en is een absolute must-see. Let op dat je bij je toegangsticket voor het Alhambra ook een ticket en tijdslot voor de Nasrid paleizen reserveert. Er mogen per half uur 300 bezoekers het paleis in, dus wees op tijd!

Het Generalife

Sla ook zeker het Generalife, de prachtige tuin, van het complex niet over. Tussen alle paleizen door is het even heerlijk bijkomen als je langs fonteinen, rozenstruiken en bougainvillea loopt.

Het Alcazaba

Het Alcazaba is het oudste gedeelte van het Alhambra. Dit fort was de verblijfplaats van de Moorse heersers, voordat ze in het Nasrid Paleis trokken. Hier vindt je de oude muren van het fort, verschillende torens, de funderingen van oude huizen én een prachtig uitzicht over Granada.

Het Alhambra is absoluut een must see als je in Andalusië op vakantie bent. Plan je bezoek goed, want de tickets voor het Alhambra zijn soms al weken van te voren uitverkocht. En neem de tijd, want het complex is indrukwekkend groot en valt veel te zien en te ontdekken. Bezoek ook zeker het centrum van Granada, want ook dat is de moeite waard.

Ook zin om naar Andalusië op vakantie te gaan? Kijk hier voor beschikbare campings: Vakantiediscounter, Allcamps, Eurocampings (ACSI) of hotels en appartementen: Trivago, De Jong Intra Vakanties.

BOEK EEN LEUKE ACTIVITEIT IN GRANADA
Powered by GetYourGuide
MEER LEZEN OVER GRANADA
ANDERE ARTIKELEN OVER ANDALUSIË

Ik maak gebruik van affiliate links. Dit kost je niks extra’s, maar helpt mij om mijn website te kunnen onderhouden.

You may also like

Laat een reactie achter