Frigiliana, een charmant wit bergdorpje in Andalusië

Door Carine
Frigiliana Spanje

Op een klein uurtje rijden van Malaga in Spanje ligt het idyllische witte bergdorp Frigiliana. Dit charmante dorpje is ook wel bekend als het mooiste dorp van Andalusië en is zelfs een keer tot mooiste dorp van Spanje uitgeroepen. En dat is te zien! Smalle kronkelende straatjes met witgekalkte huizen nodigen je uit tot urenlang struinen. Het oude gedeelte ligt iets hoger gelegen dan het nieuwe gedeelte, maar het is de klim zeker waard. Wie eenmaal boven in het dorp staat heeft een prachtig uitzicht over het lagergelegen dorp en kan zelfs zee zien liggen.

In het dorp zijn de Moorse invloeden goed bewaard gebleven. Het is zelfs een van de best bewaarde Moorse dorpen van Spanje. Er zijn vele winkeltjes waar je onder meer handbeschilderd keramiek en houtsnijwerk kunt kopen. Wie na al dat slenteren dorst of honger heeft gekregen kan in een van de vele restaurantjes afkoelen. De meesten hebben een terras in de schaduw met een prachtig uitzicht, waar je heerlijke Spaanse wijnen kunt uitproberen.

Festivals

Het dorp kent gedurende het jaar verschillende festivals. Op 20 januari is er de processie van San Sebastián. Hierbij wordt het standbeeld van de heilige San Sebastián in een processie door de stad gedragen, begeleid door spetterend vuurwerk langs de route. In mei vierden de inwoners van Frigiliana de Dag van het Kruis, waarbij met bloemen versierde kruizen door de stad worden gedragen. Eind augustus is er het Festival Frigiliani 3 Culturas (Het Festival van de drie culturen). Dan is er een markt, muziek en lekker eten. Meer informatie over de festivals in Frigiliana vind je hier.

Wandelen in de omgeving

Frigiliana ligt aan de rand van een uitgestrekt natuurgebied, de Sierras de Tejada, Almijara y Alhama. In dit bergachtige nationaal park kun je uitstekend wandelen en klimmen. Ook zijn er watervallen te vinden en geniet je van spectaculaire uitzichten. Frigilina is een heerlijk dorp in een prachtige omgeving. Een must-mee wanneer je in Andalusië op vakantie bent.

Ook zin om naar Andalusië op vakantie te gaan? Kijk hier voor beschikbare campings: Vakantiediscounter, Allcamps, Eurocampings (ACSI) of hotels en appartementen: Trivago, De Jong Intra Vakanties.

BOEK EEN LEUKE ACTIVITEIT IN FRIGILIANA
Powered by GetYourGuide
MEER LEZEN OVER FRIGILIANA
ANDERE ARTIKELEN OVER ANDALUSIË

Ik maak gebruik van affiliate links. Dit kost je niks extra’s, maar helpt mij om mijn website te kunnen onderhouden.

You may also like

Laat een reactie achter