Een lang weekend aan de kust van België

Door Carine
Belgie De Haan strand

België heeft naast de Ardennen en fijne steden zoals Brussel en Gent ook een hele mooie kuststrook die ook buiten het hoogseizoen heel fijn is om te bezoeken. Wij huren een huisje bij CenterParcs in De Haan en rijden in de meivakantie richting België. Het huisje viel tegen, was oud en vies, maar de omgeving erg leuk. In de week die voor ons ligt bezoeken we het strand, het bos, verschillende stadjes en Sealife Blankenberge.

Het strand bij De Haan is een breed zandstrand. Langs het strand staan veel appartementengebouwen. Als wij er zijn is het weer erg koud en guur (het nadeel van een vakantie in Nederland en België is dat het weer enorm tegen kan vallen). Het is gelukkig wel droog, dus we wandelen lekker over het strand waar het erg rustig is. Met een schep en een emmer vermaken kleine kinderen zich al snel, dus dat zit bij ons wel snor.

Het weer klaart op dus we maken ons klaar voor een boswandeling. Vlak bij De Haan is in de Duinbossen het Wonderbos te vinden. Dit is een leuk speelbos met een route vol opdrachten. Zo kun je overal kabouters tegen komen, bosgeesten verjagen door dennenappels te gooien, hutten bouwen en een hindernisbaan nemen. Verspreid langs de route staan allerlei houtsnijwerken.

Als we in De Haan op vakantie zijn moeten we natuurlijk het dorp zelf ook bezoeken. In De Haan zelf is een klein festival als wij er door lopen. We kopen wat lekkere hapjes, aaien de schaapjes en wandelen verder door dit charmante dorp. De badplaats staat vol mooie hotels en oude gebouwen. Het stationnetje is mooi vormgegeven en de villa’s zijn indrukwekkend.

Een van de grotere steden in de buurt is Brugge, een gezellig stadje. We bezoeken de kathedraal, eten een frietje op het marktplein, slenteren door Middeleeuwse straatjes, bezoeken een speelgoedwinkel met houten speelgoed en eten nog een ijsje op weg naar de auto.

Voor de kinderen rijden we naar Sealife Blankenberge. Vooral de zeeleeuwen vinden ze erg interessant en we genieten dan ook met volle teugen van de zeeleeuwenshow. Verder doen de aquaria en pinguïns het goed bij ons. Kortom, een geslaagd uitje als je hier in de regio op vakantie bent. We maken nog een tussenstop op het strand, waar we heerlijk kunnen uitwaaien en kastelen kunnen bouwen. Daarna is het weer tijd om naar ons huisje terug te gaan. Onze mini-vakantie zit er op en we hebben ondanks het druilerige weer genoten van de Belgische kust.

Ook zin om België te bezoeken? Bekijk hier campings: Europcampings.nl, hotels: Trivago en vakantiehuizen: Belvilla.nl.

Misschien ook leuk om te lezen:

Ik maak gebruik van affiliate links. Dit kost je niks extra, maar helpt mij om mijn website te onderhouden.

You may also like

Laat een reactie achter