Een dagje uit naar Diergaarde Blijdorp

Door Carine
Blijdorp

Een dagje naar de dierentuin is voor bijna elk kind, en menig volwassene, een feestje. We hebben al veel dierentuinen in Nederland bezocht, en ook in het buitenland zoeken we er vaak wel een op. Toen we in Rotterdam woonden mocht een abonnement op Diergaarde Blijdorp dan ook niet ontbreken.

In 1857 werd de Rotterdamse Diergaarde geopend aan de Kruiskade. Er werden verblijven gerealiseerd zonder kooien en tralies, om een zo natuurlijk mogelijke uitstraling te krijgen. Dit was behoorlijk uniek voor de dierentuinen uit die periode. De dierentuin was alleen toegankelijk voor leden van de Vereniging Rotterdamsche Diergaarde. In 1937 verhuisde de dierentuin naar Blijdorp. Vanaf dat moment was de dierentuin open voor iedereen. Vanaf 1988 werd de dierentuin geheel opnieuw ingedeeld en ontstond de indeling per werelddeel zoals we die nu nog kennen. Het beroemdste dier is wellicht de gorilla Bokito, die in 2007 wist te ontsnappen en voor grote paniek zorgde.

Blijdorp heeft aan twee kanten een ingang. De hoofdingang bij het Oceanium en een ingang aan de Blijdorpzijde. Bij de eerste ingang is een groot parkeerterrein en hier parkeren wij de auto. Het park is opgedeeld in verschillende zones. Aan de zijde van de hoofdingang heb je Noord- en Zuid-Amerika, het Oceanium en Amazonica. Hier vind je onder meer de ijsberen, haaien en een vlindertuin. Onze kinderen zijn dol op het Oceanium en daar starten we dan ook. Je kunt hier makkelijk een uur doorheen dwalen en van de vele vissen genieten.

Na het Oceanium dwalen we door Noord-Amerika, waar vooral de ijsberen een grote hit zijn. Met een beetje geluk zijn ze aan het zwemmen in het diepe bassin en kun je dit volgen voor het grote raam. Ook de prairiehondjes iets verderop zijn altijd voer voor een lachbui. Je kunt ze van heel dichtbij bekijken, wat voor de kinderen natuurlijk erg leuk is. Via het Amazonica, waar het altijd erg warm is en je tussen de vlinders loopt, komen we bij het spoor. Het spoor deelt de dierentuin als het ware in tweeën en dit is een goed moment voor een drinkpauze. Hier is een kiosk en zijn toiletten.

We lopen onder het spoor door en komen terecht in Azië, Afrika, Europa en Australië. Hier zijn onder andere de leeuwen, tijgers, olifanten, giraffen, neushoorns en gorilla’s te vinden. Na het spoor slaan we rechtsaf en lopen door Afrika naar de grote speeltuin, waar we een lange pauze houden en wat lunchen.

Na de lunch lopen we via Europa en Australië naar het Azië-deel. Hoogtepunt hier zijn de tijgers en de olifanten. We worden langzaam aan een beetje moe en slenteren langzaam terug naar de uitgang. Wat hebben we een leuke dag gehad in deze fijne dierentuin. We hebben veel dieren gezien en er zijn genoeg speeltuinen of rustplekken om even te gaan zitten.

Blijdorp is een heerlijke uitgestrekte dierentuin waar je je een hele dag kunt vermaken. Gedurende de dag kun je vaak meekijken bij het voeren van verschillende dieren. Bekijk hiervoor de agenda op de website of in de app. Er zijn verschillende horeca-voorzieningen voor een hapje en drankje. Klik hier voor de meest actuele informatie over openingstijden en tickets.

BOEK EEN LEUKE ACTIVITEIT IN ROTTERDAM
Powered by GetYourGuide
MEER INSPIRATIE VOOR UITJES IN NEDERLAND
ANDERE ARTIKELEN OM TE LEZEN

Ik maak gebruik van affiliate links. Dit kost je niks extra’s, maar helpt mij om mijn website te kunnen onderhouden.

You may also like

Laat een reactie achter