Een dagje uit naar Artis

Door Carine
Artis

Ik moet eerlijk bekennen dat ik tot twee maanden geleden nog nooit in Artis was geweest. Bijna alle dierentuinen in Nederland heb ik bezocht, maar Artis kwam er nooit van. Tijd dus om daar verandering in aan te brengen. Nadat we ons bezoek moesten uitstellen door corona konden we eindelijk op bezoek bij de giraf van Dikkertje Dap.

Artis is de oudste dierentuin van Nederland. Het park werd opgericht in 1838 door een boekhandelaar, een commissionair en een horlogemaker. De toegang was in de beginjaren alleen toegankelijk voor de rijken. Een maand per jaar mocht ‘het volk’ voor 25 cent naar binnen. Langzaam maar zeker groeide het aantal dieren, en ook het oppervlakte van de dierentuin werd stukje bij beetje uitgebreid. Aan het einde van de vorige eeuw en het begin van deze eeuw begon de dierentuin aan een vernieuwingsreeks. Dit resulteerde onder meer in een nieuw Vogel- en Apenhuis, een uitgebreide savanne en het nieuwe Micropia.

Wij lopen op ons gemakje door een rustig Artis. Langs de lemuren en de flamingo’s lopen we richting de panters en de volière. We lopen langs de pinguïns, begroeten de gorilla’s en zwaaien naar de zeehonden. Het aquarium is helaas gesloten, dus nemen we bij de Serre even pauze.

Eten en drinken

Wist je dat Artis er naar streeft om 100 % plantaardig te worden? Bijna al het eten wat je in Artis kunt kopen is vegetarisch! Zo worden de muffins gemaakt van restgroenten en de plantaardige hamburgers van zonnebloemen. Na een hapje en een drankje gaan we verder richting de speeltuin. Deze is lekker groot en terwijl de kinderen spelen ploffen wij neer op het aangrenzende terras. Na de speeltuin wandelen we verder naar de giraffen, de olifanten en de leeuwen. Via het reptielenhuis lopen we langzaam weer terug naar de uitgang. Natuurlijk nemen we nog even een kijkje in de shop.

Artis is een fijne compacte dierentuin, zeker als je zoals wij de uitgestrekte zoo van Blijdorp (Rotterdam) gewend bent. Het park is prachtig aangelegd. Sommige van de bomen die er te vinden zijn stammen nog van voor het oprichten van Blijdorp. Veel van de dieren laten zich goed zien. Jammer dat niet alle gebouwen open zijn vanwege onderhoud, maar er is nog genoeg te zien om er een geslaagde dag van te maken. Voor alle actuele informatie over openingstijden en prijzen klik je hier.

BOEK EEN LEUKE ACTIVITEIT IN AMSTERDAM
Powered by GetYourGuide
MEER LEZEN OVER AMSTERDAM
ANDERE ARTIKELEN OM TE LEZEN

Ik maak gebruik van affiliate links. Dit kost je niks extra’s, maar helpt mij om mijn website te kunnen onderhouden.

You may also like

Laat een reactie achter