Dagje uit met kinderen: The Nature Game – een spannende tocht over de Veluwe

Door Carine

Een veel gehoorde klacht van ouders is dat kinderen steeds vaker achter een scherm te vinden zijn en nauwelijks buiten spelen. Dat een iPad echter ook prima te combineren valt met buiten zijn in de natuur bewijst The Nature Game. Dit spannende spel voert je door het prachtige Nationale Park de Hoge Veluwe waar je aan de hand van filmpjes en opdrachten een missie krijgt. Lukt het jou om het Mysterie van het Nooit Gebouwde Museum te ontrafelen?

Hoe we  het Mysterie van het Nooit Gebouwde Museum ontrafelden

Een kleine 2 jaar geleden meldden we ons bij het Bezoekerscentrum van Park Hoge Veluwe voor een spannende tocht. Ons groepje bestaat uit 6 volwassen en 2 kinderen van 5 en 2 jaar. Na ontvangst van de iPad, die we van te voren reserveerden, beginnen we aan ons avontuur. Vrijwel meteen worden we het bos ingestuurd en krijgen we aanwijzingen en opdrachten die ons de weg wijzen.

Op speelse manier krijgen we les over de geschiedenis van het Park, de planten en de dieren. Ook maken we kennis met de twee oprichters van het Park: Anton en Helene Kröller-Müller. Zij hadden ooit een fantastisch plan om midden in het Park een groot Museum te bouwen. Dit is er helaas nooit van gekomen en door het spel te spelen komen we er stapje voor stapje achter wat hiervan de reden is. Het spel voert je letterlijk langs de brokstukken van het museum.

Vooral onze oudste is helemaal in de ban van het spel. Vol aandacht kijkt hij naar de filmpjes, bestudeert hij het bos, gaat op zoek naar sporen van zwijntjes, leert over de dieren die in het bos leven. Ook wij als volwassenen hebben er plezier in om in een mooie omgeving te leren over de geschiedenis van het Park en de twee mensen die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt. Op ons gemakje dwalen we over de Veluwe, eten en drinken wat op omgevallen boomstammen en ontrafelen langzaam het Mysterie van het Nooit Gebouwde Museum.

The Nature Game is gemaakt door DoornRoos Imagineers, in samenwerking de provincie Gelderland en het Ministerie van Economische Zaken. DoornRoos Imagineers heeft onder meer gewerkt in opdracht van Staatsbosbeheer, het ID&T Mysteryland festival, de Floriade en het Sprookjesfestival in Arnhem. Kijk vooral eens op de website voor meer wonderschone creaties. Voor het Nationaal Park de Hoge Veluwe maakten ze dus dit mooie spel. Het resultaat is een prachtig staaltje techniek, waarbij je als deelnemer aan het spel compleet wordt meegenomen in het Mysterie van het Nooit Gebouwde Museum. De sfeervolle beelden en mysterieuze muziek zorgen voor een onvergetelijk dagje uit voor kinderen (en zeker ook voor volwassenen)!

Enthousiast geworden? Bekijk onderstaande trailer voor een goede impressie van de game.

Het Nationale Park de Hoge Veluwe

Buiten The Nature Game is er in het Park nog veel meer te beleven. Het leukste is om je binnen het Park met de fiets te verplaatsen. Er lopen verschillende fietsroutes door het Park die goed zijn aangegeven. Bij alle ingangen (3 in totaal) en op diverse plaatsen in het Park zijn gratis witte fietsen (met kinderzitjes) te krijgen. Daarmee fiets je door verschillende landschappen, zoals bos, stuifzand en heide. Onderweg kun je uitrusten bij het Jachthuis Sint Hubertus, het Kröller-Müller Museum en het Parkrestaurant.

(bron bovenstaande zes afbeeldingen: DoornRoos Imagineers)

Praktische informatie

Waar is The Nature Game te verkrijgen? 

De Game is online te reserveren en op te halen bij het Bezoekerscentrum (midden in het Park).

Kun je de hele dag meedoen aan de Nature Game?

Tussen 10.00 en 14.30 start er elk half uur een game in het Bezoekerscentrum.

Geschikt voor wie?

De route van ongeveer 2 kilometer is officieel geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en niet geschikt voor een kinderwagen. Wij deden het spel met twee kinderen van 2 en 5. Voor de oudste was dit prima te doen, maar voor de jongste hadden we een draagzak mee. Zij zat in haar zelf-doen-fase en heeft op pure wilskracht bijna de hele route zelf gelopen. Omdat je af en toe een steil paadje af moet of een trap moet beklimmen is het meenemen van een kinderwagen of buggy geen optie. Wanneer je op je gemakje wandelt is het voor kinderen vanaf 4-5 jaar prima vol te houden en onderweg zijn er voldoende plekjes om even wat te drinken of eten. Daarnaast moet je door het spelen van de Game ook ‘gedwongen’ rustmomenten nemen om de opdrachten uit te voeren.

Hoe lang duurt de tocht?

Afhankelijk van de samenstelling van de groep en het looptempo duurt de tocht gemiddeld 1,5 uur.

Wat kost het?

Het huren van een tablet kost € 15,00. Daarnaast moet je entree betalen voor het Park. Dit is voor kinderen tot 6 jaar gratis. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar betalen € 4,75 en volwassenen betalen € 9,50. Wil je met de auto het Park in dan betaal je een toeslag van € 6,75. In het Park zijn gratis witte fietsen (met kinderzitje) beschikbaar om je te verplaatsen.

Waar kan ik meer informatie vinden?

Voor details en informatie kun je terecht op de website van Het Park Hoge Veluwe of op de website van The Nature Game.

BOEK EEN LEUKE ACTIVITEIT IN LEIDEN
Powered by GetYourGuide
MEER INSPIRATIE VOOR UITJES IN NEDERLAND
ANDERE ARTIKELEN OM TE LEZEN

Ik maak gebruik van affiliate links. Dit kost je niks extra’s, maar helpt mij om mijn website te kunnen onderhouden.

You may also like

Laat een reactie achter