Dagje uit: Rotterdam Street Art route

Door Carine

Op een vrije ochtend besluiten we naar het centrum van Rotterdam te rijden voor een stadswandeling. Omdat we in de stad wonen komen we er regelmatig, maar deze keer besluiten we het anders aan te pakken. We downloaden de app van Rotterdam Routes en kiezen voor de Street Art Route “Make it happen”. Rotterdam heeft de afgelopen jaren verschillende kunstenaars gestimuleerd om muren door de hele stad te versieren met prachtige kunst. Deze Street Art is nu door de hele stad te vinden en Rotterdam Routes heeft twee verschillende wandelroutes langs deze werken gecreëerd. Wij kiezen voor eerdergenoemde route en gaan van start.

Je kunt de route op elk willekeurig punt starten en wij pakken hem op bij de Schiedamse Vest. Het eerste werk dat we zien is van Daan Botlek en dit werk nodigt je meteen uit om er aan deel te nemen. Veel van de werken die we tegenkomen zijn interactief. Je kunt achter op een bagagedrager springen, op een schommel zitten, op een vosje klimmen of op een plateau gaan staan om een schakel in het werk te worden. Erg leuk om op deze manier deel te nemen aan de kunstwerken.

De streetart is gemaakt door verschillende soorten kunstenaars. Sommige komen uit de graffitiscene, zoals Eelco van den Berg, anderen zijn illustrators ( Joren Joshua en Ilse Weifelt), schilders (Alex Hornest) of fotografen (Monique Benthin en Rick Messemaker). Ook de achtergrond van de kunstenaars is heel verschillend. De meesten hebben aan een kunstacademie gestudeerd, maar er zijn er ook die als illegale graffitikunstenaars zijn begonnen en zich hebben ontwikkeld tot volwaardige kunstenaar. De app van Rotterdam Routes geeft bij elk kunstwerk achtergrondinformatie, wat de route nog leuker maakt om te volgen.

Enthousiast geworden? De app van Rotterdam Routes kent momenteel 28 routes met verschillende thema’s. Zo kun je een rondje wandelen door de verschillende wijken (Afrikaanderbuurt, Delfshaven, het Oude Noorden), is er een kinder- en studentenroute, een haven- en een jazzroute en er zijn ook verschillende fietsroutes. Kortom, je zult nog eens terug moeten komen naar Rotterdam, want er valt genoeg te ontdekken in deze fijne stad.

Misschien ook leuk om te lezen:

You may also like

Laat een reactie achter