Dagje uit: Museum Volkenkunde in Leiden

Door Carine
Museum Volkenkunde

Het is zomervakantie en het regent. Ideaal weer voor een binnenactiviteit zoals een leuk museum. Wij bezochten het Museum Volkenkunde in Leiden en vermaakten ons in op de Dierenacademie en met een leuke speurtocht. De Dierenacademie is verlengd tot en met de herfstvakantie in 2023, dus je hebt nog even de tijd om deze leuke en interactieve tentoonstelling te bezoeken.

De Dierenacademie

Het Museum Volkenkunde is een niet te missen groot gebouw als je aan komt lopen. We kochten onze kaartjes online (met een tijdslot) en laten deze bij de kassa scannen. Daar krijgen we informatie over de lopende tentoonstellingen en een speurtocht voor de kinderen. We lopen naar de eerste expositie: de Dierenacademie. Dit is een grote familie-expositie waar je door de ogen van 12 verschillende dieren naar de wereld leert kijken. Het is vooral een hele leuke doe-academie. Bij elk dier krijg je les, bijvoorbeeld in het besluipen van een zeehond als een ijsbeer, het dansen als een kraanvogel, camoufleren als een luipaard, een drol rollen als een mestkever. Kortom, we hebben grote lol en leren veel over het dierenrijk en de wereld.

Na deze expositie is het tijd om de rest van het museum te bekijken. We hebben bij de entree een speurtocht gekregen: de museumbingo. Per regio staan er leuke weetjes en vragen op het papier, en op de achterkant staan verschillende items die we moeten opsporen. We slenteren door het museum, bekijken maskers, sieraden, boten, kunst en kleding. De speurtocht is een leuke manier om de collectie te bekijken en onderzoeken.

Wat vonden wij het leukste aan dit museum?

Zonder twijfel de Dierenacademie. Het was erg leuk om les te krijgen van 12 verschillende dieren en op interactieve manier door de expositie te lopen. Wij waren vroeg in het museum en konden alle kamers rustig doorlopen. Als het wat drukker is kan het zijn dat je even moet wachten voor je een kamer in kan omdat deze bezet is, maar omdat de lessen nooit langer dan vijf minuten duren sta je ook nooit lang te wachten.

Praktisch

Parkeren kan in de vlakbij gelegen parkeergarage Morspoort. Het Museum Volkenkunde ligt ook vlak bij het station Leiden Centraal, dus het openbaar vervoer is ook zeker een hele goede optie. Meer informatie over prijzen en tijden vind je hier.

Nog meer vakantietips?

You may also like

Laat een reactie achter