Recensie: ZZZ, Loes Riphagen

Door Carine

De Kinderboekenweek 2013 is al weer een tijdje voorbij, maar het bijbehorende prentenboek van Loes Riphagen, Zzz, verdiend het om nogmaals in de schijnwerpers te worden gezet.

ZZZ bevat geen tekst, waardoor je als lezer (of kijker in dit geval) geprikkeld wordt je ogen goed de kost te geven. Elke bladzijde staat vol met de avonturen van het meneertje. Na een niet zo geweldige dag (fiets gestolen, eten aangebrand, in de poep gestapt en hamster gestorven) gaat meneertje naar bed. Hij krijgt een nachtmerrie, maar weet aan de monsters te ontsnappen en beleeft al snel de meest fantastische avonturen: hij redt een prinses, scoort het winnende doelpunt, is circusartiest en popster, vliegt in de lucht, danst met zeemeerminnen en nog veel meer. Hij wordt uitgerust wakker, klaar voor een nieuwe dag.

De prenten zijn vrolijk en bontgekleurd en staan vol met zoekopdrachten. Achterop het boek staan zoekhulpjes. Hoeveel kabouters zijn er bijvoorbeeld te vinden in het boek? En waar woont de muis? Er gebeurt zoveel dat je elke keer dat je het boek weer leest iets nieuws ziet.

De bijbehorende app, die gratis te downloaden is in de App Store, is een mooie aanvulling op het boek. De slaapkamer van het meneertje komt tot leven met een leuk zoekspel: vind alle kabouters! Zzz is verkrijgbaar in de boekhandel.

Zzz / Loes Riphagen / 2013 / CPNB

(Ik maak gebruik van affiliate links. Dit kost jou niks, maar helpt mij om mijn website te onderhouden.)

Lees ook:

You may also like

Laat een reactie achter