Filmrecensie: De avonturen van Kuifje: Het geheim van de Eenhoorn (2011)

Door Carine

De nieuwsgierige journalist Kuifje koopt op een rommelmarkt een model van het zeilschip De Eenhoorn. Eenmaal thuisgekomen ontdekt Kuifje al snel dat zijn scheepsmodel een belangrijk geheim verbergt en dat hij niet de enige is die van het bestaan van dit geheim weet. Kuifje zou Kuifje niet zijn als hij niet gelijk op onderzoek uitgaat. Met behulp van zijn trouwe viervoeter Bobby, zijn nieuwe vriend kapitein Haddock en de stuntelige detectives Jansen en Janssen reist Kuifje de wereld over op zoek naar de verloren schat van De Eenhoorn. Ondertussen moet hij het opnemen tegen de wraakzuchtige schurk Sacharin. De strijd om de schat wordt een race tegen de klok. Wie vindt als eerste de grote schat van De Eenhoorn?

De avonturen van Kuifje: Het geheim van de Eenhoorn is de eerste grote Hollywood-verfilming van de bekende stripheld. Regisseur Steven Spielberg had in 1983 al plannen om Kuifje op het witte doek te brengen, maar durfde het nog niet aan. Toen hij uiteindelijk aan de verfilming begon besloot hij om gebruik te maken van een van de nieuwste technieken: de performance-capture techniek. Bij deze techniek worden bewegingen van echte acteurs via sensoren vastgelegd. Deze gegevens kunnen vervolgens op alle mogelijke manieren worden bewerkt met de computer.

Het resultaat is een animatiefilm met personages die soepel bewegen en die ontzettend echt lijken. Daarnaast zit de spannende film ook nog eens bomvol spannende achtervolgingen, scherpe humor en exotische locaties.Wie de stripboeken een beetje kent zal ongetwijfeld de verhaallijn uit drie stripalbums herkennen: Het geheim van de Eenhoorn, De schat van Scharlaken Rackham en De krab met de gulden scharen. Alles bij elkaar is De avonturen van Kuifje: Het geheim van de Eenhoorn een zeer geslaagde film. Eind 2015 staat de volgende Kuifje-verfilming op de planning. Dat is zeker iets om naar uit te kijken.

(Ik maak gebruik van affiliate links. Dit kost jou niets, maar helpt mij om mijn website te onderhouden.)

Lees ook:

You may also like

Laat een reactie achter