Recensie: Ik doe het lekker toch, Milja Praagman

Door Carine

Als Kleine Leeuw wakker wordt, voelt hij het meteen: hij is groot! ‘GRAAUUOOWWW!’ Mama Leeuw zegt: ‘Je mag niet brullen.’ Maar Kleine Leeuw roept: ‘Graauuoowww! Ik doe het lekker toch!’ Als hij wil gaan spelen, zegt mama: ‘Je mag niet in je pyama naar buiten.’ Maar Kleine Leeuw doet het lekker toch. En als hij niet in de modder mag rollen…. Gelukkig weet mama daar wel iets op!

Wat een heerlijk eigenwijs boek! Een klein leeuwtje besluit op een morgen dat hij groot is. Hij beslist lekker zelf wel wat hij doet! Hard brullen, in zijn pyama naar buiten en een woeste rivier oversteken: hij doet het lekker toch! Gelukkig weet zijn mama hoe ze haar zoon moet aanpakken.

De kleurrijke en overzichtelijke illustraties van Milja Praagman (auteur van het Prentenboek van het Jaar 2013 Nog 100 nachtjes slapen) tonen hoe Kleine Leeuw lekker zijn eigen gang gaat en het is voor jonge lezers natuurlijk fantastisch om de zin ‘Ik doe het lekker toch!’ heel hard mee te brullen. Kortom, een lekker eigenwijs en stout verhaal voor stoere peuters.

Ik doe het lekker toch / Milja Praagman / 2012 / Leopold / 3+

(Ik maak gebruik van affiliate links. Dit kost jou niks, maar helpt mij om mijn website te onderhouden.)

Lees ook:

You may also like

Laat een reactie achter