Recensie: Hotel De Grote L, Sjoerd Kuyper

Door Carine

Als je vader je beste vriend is en hij krijgt een hartaanval, en je moeder is al dood, en als je dan het hotel van je vader moet runnen, samen met je drie zussen die net zo weinig van jongens snappen als jij van meisjes, en je vader blijkt ook nog eens schulden te hebben, en je kunt alleen aan geld komen door als jongen met washandjes in je bikinitopje mee te doen aan de Miss Noordzee Verkiezing, en je hebt diezelfde middag een proeftraining voor een beroemde voetbalclub, en je bent ook nog eens smoorverliefd op het mooiste meisje van het heelal, en zij doet ook mee aan die missverkiezing… wat doe je dan?

Bovenstaande beschrijving, zoals die op de achterkant van het boek staat, vat het eigenlijk heel mooi samen: Hotel De Grote L is als een rit in een reuzespannende achtbaan. De hoogtepunten worden in razendsnel tempo afgewisseld met duizelingwekkende diepe dalen. De 13-jarige Kos heeft het als enige jongen best zwaar met drie zussen. En in relaties is hij ook niet al te best. Maar voetballen kan hij dan weer wel. Wanneer zijn vader tijdens een kampioenswedstrijd in elkaar zakt komt zijn leven in een stroomversnelling terecht. Wie had ooit gedacht dat hij zich als meisje zou voordoen bij een missverkiezing? Of dat hij misschien wel bij Ajax mag voetballen? Of dat het meisje op wie hij verliefd is het wel drie keer uitmaakt voordat het zelfs maar aan is geweest?

Hotel De Grote L is een feestje om te lezen. Het staat vol grappige gebeurtenissen, interessante personages en is vooral niet zoetsappig. In de vorm van een dagboek van een dertienjarige jongen beleef je de leukste avonturen. Zoals ik al zei, het boek is als een achtbaanrit: voorbij voor je er erg in hebt, en stiekem wil je nog een keer…

Hotel de Grote L / Sjoerd Kuyper / 2014 / Lemniscaat / 10+

(Ik maak gebruik van affiliate links. Dit kost jou niks, maar helpt mij om mijn blog te onderhouden.)

Lees ook:

You may also like

Laat een reactie achter