Recensie: Hoe tem je een draak, Cressida Cowell

Door Carine

Stikkum Stoere Steurkop De Derde, Hoop en Toekomstig Hoofd van de Stam van de Harige Hufters, staat onder zijn leeftijdsgenoten (en bij de rest van de stam trouwens ook) beter bekend als Stikkum Waardeloos. Hij is niet bijzonder heldhaftig, heeft geen indrukwekkend voorkomen en eigenlijk ook geen vrienden. Tijdens het Drakeninwijdingsexamen, dat elke jongen moet afleggen om volwaardige Stamlid te worden, lukt het hem om tegen de verwachtingen in een Draak te bemachtigen. Het is echter geen al te indrukwekkend exemplaar en Stikkum daalt nog meer in aanzien. Wanneer de stam van de Harige Hufters wordt bedreigd door een gevaarlijke Zeedrakonius Giganticus Maximus is het tijd voor Stikkum en zijn draak om te laten zien wat ze waard zijn.

Hoe tem je een draak is het hilarisch verslag van de pogingen van een nogal ielige Vikingjongen met zijn net zo ielige draak om een held te worden, in de stijl van Het leven van een loser. Stikkum moet niet alleen afrekenen met zijn slechte imago, maar ook met zijn rivalen die gezegend zijn met de meest fantastische namen: Meurbek de Mafknar, Snotkop Snotvlerk en Wrattieknor. Het boek staat vol grappige tekeningetjes en humoristische ontwikkelingen. Bovenal is het een verhaal met een boodschap: wie niet sterk is moet slim zijn! En misschien ook een beetje geluk hebben..

Wist je trouwens dat het boek Hoe tem je een draak de grote inspiratiebron is geweest voor de gelijknamige film uit 2010?

Hoe tem je een draak / Cressida Cowell / 2004 / Vassallucci / 10+

(Ik maak gebruik van affiliate links. Dit kost jou niks, maar helpt mij om mijn blog te onderhouden.)

Lees ook eens de recensie van Munkel Trog en de Wonderezel, eveneens een hilarisch boek.

You may also like

Laat een reactie achter