Recensie: Gonnie & vriendjes / Zoek en vind, Olivier Dunrea

Door Carine

Er is een hele reeks boeken over de eend Gonnie en haar vriendjes verkrijgbaar. Een van de leukste uitgaven is het flapjes-, klepjes-, schuifjes-, geurtjes- en piepjesboek Gonnie en vriendjes – Zoek en vind.

Gonnie speelt verstoppertje met haar vriendjes. Gonnie moet zoeken en ze vindt ze allemaal, behalve Ollie. Alle eendjes gaan naar Ollie op zoek, maar dat blijkt nog best een opgave. Je kindje kan actief meezoeken, door onder flapjes te kijken, schuifjes te bewegen, verschillende objecten te voelen en zelfs te ruiken. Achterin dit veelzijdige boek zit zelfs een leuk bordspel dat helemaal aansluit bij het verhaal. Het spel is geschikt voor kinderen vanaf twee jaar.

Achter op het boek staat de waarschuwing dat het boek vanwege losse onderdelen niet geschikt is voor kinderen onder de drie jaar. Daar ben ik het zeker mee eens. Het boek is dan wel van stevig karton gemaakt en kan tegen een stootje. Toch is het verstandig om erbij te blijven. Ik lees het mijn zoontje van ruim anderhalf graag voor en hij vind het hartstikke leuk om onder alle flapjes en schuifjes te kijken, maar ik moet er dan wel bij blijven, anders scheurt hij die leuke flapjes kapot. Ook de kaartjes die bij het bordspel horen zijn leuk om in je mond te stoppen. Is je kindje jonger dan drie jaar, blijf er dan lekker naast zitten en zoek samen naar Ollie. Is je kindje ouder dan drie jaar, dan kan hij of zij het boek gerust alleen doorbladeren, al blijft het leuk om samen te lezen.

Gonnie & vriendjes – Zoek en vind / Olivier Dunrea/ 2010 / Gottmer Uitgevers Groep

(Ik maak gebruik van affiliate links. Dit kost jou niks, maar helpt mij om mijn website te onderhouden.)

Lees ook:

You may also like

Laat een reactie achter