Recensie: Elmer en Super Fant, David McKee

Door Carine

Op een ochtend hoort Elmer iemand roepen: ‘Nee hè!’ Het is Super Fant die Elmers hulp nodig heeft. Samen gaan ze naar tante Zelda, maar onderweg mag niemand de kleine olifant zien. En zoals gewoonlijk verzint Elmer weer een geweldig slim plan…

Wie de serie over Elmer de olifant kent zal het met me eens zijn: Elmer is de leukste olifant die er bestaat! Hij is grappig, hij is slim en bovenal: hij is anders. Elmer is niet grijs, maar vrolijk gekleurd. Zijn humoristische kijk op het leven en zijn vindingrijkheid leveren hilarische verhalen op. Elmer en Super Fant is daar een van.

Jongere kinderen zullen vooral de vrolijke, kleurrijke platen waarderen. De bontgekleurde olifant zal het beste in de smaak vallen bij kinderen van 3 tot 7 jaar. Zij begrijpen het verhaal, kunnen lachen om Elmers slimme plannen en er over doorpraten. Het boek leent zich uitstekend voor het praten over vriendschap, problemen en het op een creatieve manier oplossen van deze problemen.

Elmer is ontstaan toen McKee zijn fascinatie voor patchwork-blokken en olifanten combineerde. In onderstaand filmpje zie je een kort interview (in het Engels) met David McKee over het belang van lezen, zijn passie voor verhalen vertellen en illustreren en hoe hij zelf was als kind.

Elmer en Super Fant / David McKee / 2012 / Van Goor / ISBN 9789000310227

(Ik maak gebruik van affiliate links. Dit kost jou niks, maar helpt mij om mijn website te onderhouden.)

Lees ook:

You may also like

Laat een reactie achter