Recensie: Eend is de baas!, Alison Ritchie & Hannah George

Door Carine

Wanneer Gans op vakantie gaat mag Eend op haar vijver passen. Hij vindt het een hele eer om de baas te zijn, maar hij overdrijft wel een beetje. ‘Niet vissen! Niet spetteren! Niet duiken!’, kwaakt hij. Al snel staat de eens zo vrolijke vijver vol met borden. Eend heeft eindelijk rust. Maar eigenlijk is het veel te stil. Eend ontdekt dat al zijn vriendjes zijn vertrokken. Dat was niet helemaal de bedoeling. Zal die bazige Eend zijn lesje leren voordat het te laat is?

Eend is de baas! is een vrolijk prentenboek. Het verhaal is goed te begrijpen voor kinderen van circa 3 jaar en ouder. De concepten ‘de baas zijn’ en ‘dat mag niet’ of ‘verboden dit of dat te doen’ zijn dan goed te begrijpen. Ook begrippen als ‘boos zijn’, ‘vergeven’ en ‘vriendschap’ horen bij de belevingswereld van kinderen. Het verhaal bestaat uit korte zinnen en is daarom goed te volgen voor peuters en kleuters.

De prenten barsten van de heldere kleuren en vrolijke tekeningen. Op elke bladzijde is veel te ontdekken, van kikkers in zwemkleding tot een gans met een sjaaltje en een hoedje. De dieren hebben menselijke trekjes gekregen (inclusief hoedjes, zwembanden, duikbrillen, hengels, timmergereedschap en ligstoelen), zonder dat ze hun dierlijke uiterlijk te verliezen. Dat is knap gedaan. Het vrolijke lettertype past goed bij de kleurrijke platen. Kortom, een heerlijk vrolijk verhaal met een goed einde!

Eend is de baas! / Alison Ritchie / Illustraties: Hannag George / 2012 / Veltman Uitgevers / 2-6 jaar

(Ik maak gebruik van affiliate links. Dit kost jou niets, maar helpt mij om mijn website te onderhouden.)

Lees ook:

You may also like

Laat een reactie achter