Recensie: De Grijze Jager 2 / De brandende brug, John Flanagan

Door Carine
De Grijze Jager 2 - De Brandende Brug

Het is oorlog! Het leger van grote vijand Morgarath bedreigt het koninkrijk Araluen. Na het eerste deel over de Grijze Jager-leerling Will en zijn vrienden, begint De brandende brug, het tweede deel uit de serie, gelijk spannend. Will en zijn meester Halt onderscheppen geheel toevallig (of toch niet?) de oorlogsplannen van Morgarath en brengen koning Duncan daarvan op de hoogte. Will gaat samen met zijn vriend Arnaut en de Grijze Jager Gilan naar Celtica om een beroep te doen op het bondgenootschap dat Araluen heeft met de Celten.

Wanneer ze in Celtica aankomen vinden ze er echter alleen maar verlaten dorpen en mijnen. Ze stuiten op het uitgehongerde meisje Evanlyn dat als enige heeft kunnen ontsnappen aan een aanval van Wargals, monsters in dienst van Morgarath. Zij verteld dat ze heeft gezien dat alle mijnwerkers gevangen worden genomen. Gilan besluit om koning Duncan zo snel mogelijk van deze ontwikkelingen op de hoogte brengen en geeft Will, Arnaut en Evanlyn de opdracht achter hem aan te komen.

Will, die nu de leiding heeft, leidt hen terug naar Araluen, maar onderweg komen ze Wargals met hun gevangenen tegen. Will grijpt deze kans aan om achter de plannen van Morgarath te komen en volgt hen terug Celtica in. Ze ontdekken een grote brug over de diepe kliffen tussen het land van Morgarath en Celtica. Deze ontdekking is van groot belang voor de aanstaande oorlog. Als Morgarath zijn leger over deze brug kan leiden zal het leger van Araluen nu ook in de rug worden aangevallen en zeker worden verslagen.

Will en zijn vrienden besluiten de brug in brand te steken en dan eindelijk Gilan te volgen. Ze slagen in dit plan, maar Will en Evanlyn worden hierbij gevangen genomen door Skandiërs, bondgenoten van Morgarath. Arnaut kan ontsnappen en brengt bericht aan koning Duncan. Bereiken de alarmerende berichten van Arnout koning Duncan op tijd? Weet Araluen de oorlog te winnen? Wat gebeurt er met Will en Evanlyn nu ze gevangen zijn genomen door Skandiërs? En is Evanlyn wel wie ze beweert te zijn?

Het tweede deel is nog spannender dan deel 1. In het eerste deel maak je kennis met Will en zijn vrienden, in het vervolgdeel val je midden in een oorlog. Arnaut speelt een grotere rol in dit deel. De vriendschappelijke plagerijen tussen Will en Arnaut zijn amusant en de komst van een nieuw karakter, Evanlyn, voegt een krachtige vrouwelijke noot toe aan het verhaal. Net als in het eerste deel eindigt dit boek met een cliffhanger, waardoor je enorm nieuwsgierig wordt naar een nieuw deel. Wie begonnen is met deel 1 en 2 is bevriend geraakt met Will en zijn vrienden en wil verder lezen! Dat heeft Flanagan goed gedaan, want het derde deel moet je nu wel kopen om er achter te komen hoe het de hoofdpersonen zal vergaan. Dat zal niemand erg vinden, want als het volgende deel net zo spannend is lezen we graag verder!

De Grijze Jager – De brandende brug (boek 2) / John Flanagan / 2007 / Gottmer Uitgevers Groep

Ik maak gebruik affiliate links. Dit kost jou niks extra, maar helpt mij om de website te onderhouden.

Lees ook:

You may also like

Laat een reactie achter