Lekker buiten spelen met OERRR

Door Carine

Zou je ook zo graag willen dat je kinderen wat vaker buiten speelden? Schrijf ze dan eens gratis in bij OERRR, een initiatief van Natuurmonumenten. Wie zich inschrijft krijgt vier keer per jaar een leuke waaier met inspirerende activiteiten in de natuur thuisgestuurd. Het maakt niet uit of je in de stad woont of op het platteland. Je kunt al activiteiten doen in je eigen straat, tuin of in een nabij gelegen bos.

Verbinding met de natuur

OERRR is door Natuurmonumenten in het leven geroepen om ouders en kinderen te inspireren om zich met de natuur verbonden te voelen en het buitengevoel te beleven. Natuurmonumenten zegt op haar website zelf: “Met OERRR biedt Natuurmonumenten kinderen de ruimte om buiten te spelen, de fantasie te prikkelen, angsten te overwinnen, te leren vertrouwen op zichzelf en in contact te komen met dieren en planten.” Een goed streven toch?

Voor elke leeftijd

Er zijn twee verschillende programma’s beschikbaar. Voor kinderen tot 6 jaar verschijnt er eenmaal per jaar een waaier met kleine eenvoudige opdrachtjes om de natuur te ontdekken. Ook krijgen ouders per email nieuwsbrieven met tips om naar buiten te gaan. Voor kinderen tot 12 jaar is er elk seizoen een nieuwe set kaarten met uitdagende speel-, knutsel- en weetopdrachten. Het enige wat ze ervoor hoeven te doen is de voordeur uitstappen! Kortom, trek je kinderen kleren aan die vies mogen worden en ga met ze mee op ontdekkingstocht in de natuur.

Wi je meer informatie over OERRR? Kijk dan op de website van Natuurmonumenten. Daar kun je je kind ook gratis aanmelden voor OERRR. Wie zich nu aanmeld krijgt een set winterkaarten met leuke opdrachten: sporen zoeken, iglo’s bouwen, vogels voeren en geheimtaal! Op de website vind je eveneens extra speeltips en een overzicht van door Natuurmonumenten georganiseerde activiteiten in de natuur.

Tip voor een dagje uit in de natuur? Speel The Nature Game op de Veluwe.

You may also like

Laat een reactie achter