Hoe overleef je de kerstvakantie met kids: Dagje uit

Door Carine

De kerstvakantie staat bijna voor de deur en dat betekent voor veel ouders dat de kinderen twee weken thuis zijn. Het kan een hele uitdaging zijn om genoeg activiteiten te verzinnen om te voorkomen dat ze gillend door het huis rennen en de boel afbreken. De komende week vind je bij Mr.Finny tips voor leuke activiteiten die je in de kerstvakantie kunt doen. Vandaag: een dagje uit.

Bioscoop

Er draaien verschillende familiefilms in de bioscopen. Er zijn dit jaar opvallend veel boekverfilmingen, zoals Mees Kees op de planken (naar de boeken van Mirjam Oldenhave), Wiplala (naar het boek van Annie M.G. Schmidt) en Dummie de mummie (naar het boek van Tosca Menten). Verder is er nog de animaitefilm De Boxtrollen en voor de kleintjes draait er Maya de Bij. Tot slot is er de swingende remake van de klassieker Annie, die op 18 december in première gaat.

Als je op de links klikt vind je alle informatie over de films, inclusief waar en wanneer je ze kunt bekijken.

Dierentuin

In de kerstvakantie kun je in veel dierentuinen ook genieten van winterse sferen. In Dierenpark Emmen is er van 20 tot 24 december het Z@pp Kerstevent en kun je op Tweede Kerstdag brunchen. Ook kun je op 20 en 27 december een bezoek brengen aan de slaapkamers van de dieren tijdens de Avondronde in kerstsfeer.

In Burgers’ Zoo kun je een tropische kerstmarkt, de Pasar Malam, bezoeken. Dierenrijk trakteert haar dieren op een speciaal kerstdiner en heeft een kerstshow met optredens van One Two Trio. In Dierenpark Amersfoort kun je in de avonden van 27 tot 30 december een ritje in een koets maken langs een prachtig uitgelicht park, genieten van muzikale optredens en je opwarmen aan warme Wintervuren. Van 20 december tot en met 1 februari is het Ouwehands Winterland in Ouwehands Dierenpark. Geniet van knusse kampvuren, gezellige kraampjes en hoge kerstbomen of doe een winterspeurtocht.

In Artis kun je een rituelenroute volgen en is er op Kerstavond een speciale kerstavondrondleiding. Wie op zondag 21 december Sea Life Scheveningen bezoekt kan dit prima combineren met een mooie vuurwerkshow op het Scheveningse strand. De GaiaZoo is versierd met kerstbomen, Zweeds fakkels en duizenden lampjes. In het restaurant kun je genieten van erwtensoep en traditionele glühwein.

Pretpark / Winterefteling

Ook de pretparken staan in de winterstand. Veel parken hebben speciale themaweken in de winterperiode. Beleef de speciale wintersfeer in de Winter Efteling, Toverland Winter Indoor, Winter Slagharen, Phantasialand Wintertraum (net over de grens in Duitsland) of in Plopsa Indoor.

Schaatsen

Of het een witte kerst wordt is nog maar de vraag, maar ook zonder natuurijs kun schaatsen. Verspreid door het land zijn er overdekte schaatshallen of buitenbanen. En rond kerst vind je in de meeste stads- en dorpskernen een kunstschaatsbaan waar je schaatsen kunt huren.  Via deze link vind je een kaart met alle grote (semi)overdekte schaatsbanen in Nederland. Daarnaast zijn er honderden kleine tijdelijke schaatsbanen opgezet.

Museum

Veel musea organiseren tijdens de kerstvakantie speciale activiteiten voor kinderen. Leer koekjes bakken in het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem, luister naar het spannende voorleessprookje De Notenkraker in Museum Speelklok in Utrecht, volg in het Maritiem Museum Rotterdam een stoomcursus tot lichtmatroos, volg de workshop ‘Teken het verhaal’ in Museum Het Rembrandthuis, reis door het menselijk lichaam in Corpus in Oegstgeest of help de ridders van kasteel Muiderslot met de voorbereidingen van het midwinterfeest.

You may also like

Laat een reactie achter